10 tegn på at du bør tenke over forholdet

Siden forrige post, med ti punkter som kjennetegner et godt samliv viste seg å bli veldig populær, er det kanskje på sin plass å nevne ti punkter av det motsatte.  Kan du bekrefte mer enn halvparten av disse punktene, er det kanskje på tide å gjøre noe? Kan hende er det småting som skal til for å snu trenden.

Er forholdet mer å ligne på et ørkenlandskap enn en frodig sommereng?
Er forholdet mer å ligne på et ørkenlandskap enn en frodig sommereng?

 

  1. Det er lang tid siden dere virkelig hadde en god samtale. Praten i løpet av dagen går ut på enten hva mannen har glemt å gjøre, som du har minnet ham på flere ganger… eller om hva dere skal ha til middag. Praten ligner ikke på samtale i det hele tatt – det er korte beskjeder som blir gitt. Spesielt av kvinnen i forholdet.
  2. Dere går aldri til sengs samtidig lenger. Noen ganger kan det være naturlige årsaker til at den ene må sitte oppe lenger, men i de aller fleste tilfellene er det en god ting å gå til sengs sammen. Om man ikke jobber skift. Det betyr ikke at det er et krav om vill og uhemmet sex, men få ting kan måle seg med intimiteten og samholdet det indikerer når man sovner sammen. Kanskje med en hyggelig liten prat til og med. Det er en del som bare må gi opp prosjektet felles soverom, på grunn av snorking, for eksempel. Det går an å finne samhørighet før leggetid for det.
  3. Dere ferierer stort sett hver for dere. Samlivet består av kompromisser. Lar jeg deg lete etter meningsløse skatter i busker og kratt (les: geocaching) en dag, blir du kanskje med på shopping en annen dag. Det er ikke nødvendig å tråkke sammen hele tiden, men noe av samlivets idé er jo at man skal berike det med felles opplevelser.
  4. Dere lager hver deres middag. Hos oss har vi av og til praktisert noe vi kaller personlig grateng. Da har vi et felles utgangspunkt, men styler den med ulike ingredienser, før vi slenger begge to inn i stekeovnen. Det er innafor, synes jeg. Men hvis den dagen kommer at Sørensen og jeg begynner å kjøpe inn og lage hver vår middag, mangler det noe vesentlig. Det handler her også om å gi og ta.
  5. Dere ser TV i hver deres rom. Hver dag. Jeg er den første til å innrømme at man ikke behøver å lide seg gjennom endeløse actionfilmer bare fordi man er sammen med mannen i sitt liv. Men det må faktisk til å jenke seg her også. Innimellom. Jeg vet om folk som aldri byr til å forsøke og interesse seg for noe annet enn det de alltid har gjort. Det ligger utfordringer her, men de er der for å løses, altså.
  6. Du gidder ikke kjøpe gave til partneren din til jul eller bursdag. Eller gi en liten oppmerksomhet. Hverdagene har tatt overhånd, og merkedagene er glemt, eller kanskje aller mest, fortrengt. Å skape fest i hverdagen holder liv i forholdet!
  7. Du soler deg i oppmerksomheten fra andre, på jobb eller ellers. Du synes nesten alle andre er mye mer tiltrekkende enn din egen partner. Hvorfor valgte du vedkommende i første omgang? Var det ingen tiltrekningskraft der da? Jeg er klar over at jeg tramper rundt i glasshus her, for mange, mange av oss, har en skilsmisse eller flere bak seg.
  8. Du benytter anledningen til å rakke ned på partneren din i samtaler med andre. Det er uansett siste sort! Er det noe du er bekymret for, ta det opp med legen din, eller andre profesjonelle, eller en særdeles god venn du virkelig stoler på.
  9. Når jobben har en eller annen fest på gang håper du at din partner ikke skal få greie på at partneren var hjertelig velkommen til å være med. Av og til er det faktisk fint at den du bor sammen med får hilse på de du jobber med. Av og til er det likevel helt greit at partneren ikke er med. Samfunnet på jobben skal være berikende og ikke medføre sjalusi og vondt blod mellom dere.
  10. Du tar deg i å tro at livet ville vært så mye bedre om du ikke bodde sammen med partneren lenger. Jeg kan love deg – er det bare vanlig hverdagslig kjedsomhet du er lei, så er løsningen mye nærmere. Den gnisten som sikkert var der til å begynne med er mulig å finne tilbake til. For mange av oss.

Jeg påstår ikke at jeg er noen samlivsguru, men hensikten med både denne og forrige post, er å inspirere til tankekraften du innehar. Gjerne sammen med partneren din. Du har sikkert også her mange flere punkter som burde være med. Og til slutt; ikke glem humoren! Å le sammen med er god medisin, året rundt!

Lykke til med dine punkter!

Del dette: