Meny Lukk

Den nakne sannheten

Juni er halvgått og maset om sommerkroppen har pågått i mange måneder allerede. Trenden i år er at flere gir blaffen i kalorier og utseende. Man har den kroppen man har! Punktum.

Sommerkropp på villspor
Sommerkropp på villspor… Fotoshoppet…

Sørensen og jeg har jobbet for sommerkroppen i dag. Vi tok et kvarter hver på romaskinen. Det gjør nok susen!

Det som imidlertid opptar meg i dag er at HVIS jeg skulle ha “jobbet med sommerkroppen” for alvor, ville det vært et håpløst prosjekt. I hvert fall foran denne sommeren. Guri malla, som kroppen forfaller! Det går med lynets hastighet etter jeg har passert 60! Som bildet viser er det nå kun ansikt og hals som kan godkjennes før man kommer nedenfor knærne. Leggene er helt greie, liksom. Og føttene med. Men resten? Ikke snakk!

Vi er ikke lathanser som stapper i oss potetgull og ligger på sofa’n hele kvelden. For det første har vi ikke sofa! For det andre går vi turer på mellom 30 og 60 minutter flere ganger i uka. Planen er at dette skal skje hver dag, men det er da alltid noe som kommer i veien. Vi er skjønt enige om at det må PRIORITERES, hvis vi skal få det til. Dessuten har vi investert i romaskin, altså. Og nå har jeg bestemt meg for å ta dette kvarteret på den HVER DAG! Fram til jeg drar på ferie om snaue 14 dager. Det skal nok gå fint. Hva som er verre blir å starte på’n igjen når jeg kommer tilbake…

I vår alder skal det være nok å gå 30 – 45 minutter om dagen, for å holde kroppen i sjakk. Men hvordan kan det da ha seg at vi begge to, om jeg må få lov til å si det, har økt i omfang i ganske stor grad i løpet av dette ekteskapet, som snart runder ti år?

For ordens skyld legger jeg til at potetgull er veldig sjelden kost her i huset. Nøtter spiser vi. Og så drikker vi vin. Det er nok mye kalorier i vin, da… Det har gått i bølger, men det er ganske lenge siden vi var på en topp nå.

Hva gjør du for å holde kroppen din i sjakk? Kanskje har du noen gode tips å dele?

Del dette:

8 Comments

  • spaniasol

   Det er selvfølgelig et meget godt råd. Vi har vurdert det seriøst, men kommet til at vi med våre reisevaner ikke kan ha hund. Dessverre. Og reisevanene er vonde å vende…

  • Kjell Georg

   Her kan jeg være enig! Ikke bare for det fysiske. Mentalt sett har det å utøse kjærlighet over et annet individ stor påvirkning på både det fysiske og mentale i mennesket.

   Vitenskapen viser at dette gjør at blodtrykket synker og at vi blir mer rolige og harmoniske. Institusjoner leier i dag inn dyr…..spesielt hunder og katter…..til klientellet for en slik behandling.

   Les mer om dette i andre medier! De mener at dette er påvist.

 1. Torill

  Se deg selv inn i øynene i speilet hver dag, smil og blunk til deg selv samtidig som du viser tommel opp. Etter en synd er du strålende fornøyd med deg selv akkurat slik du er! Gå tur pga kosen, ro fordi det er gøy, svøm fordi det er forfriskende! ❤️

  • spaniasol

   Akkurat det med blunkingen er jeg nok ikke så god på… 😉 Men det er for å ha en best mulig helse at jeg beveger meg. Uten den blir det ganske trist. Takk for hyggelig kommentar!

 2. Anne-Lise Gulbrandsen Johansen

  Jeg er tilhenger av svømming. Og det er jeg helt sokker på er det beste for min kropp som har artriose(leddgikt) Normalt er jeg veldig flink til å trene men etter at bassenget ikke har vært brukbart på,et halvt år skulle jeg sykle her om dagen. Det gikk ikke. Hadde ikke balanse i kroppen. Jeg drikker også vin og uten svømme trening så synes det. Svømme er det beste for musklene så nå håper jeg bassenget blir reparert. Jeg har aldri likt basseng for meg er det sjø som gjelder men når du kan gå rett ut å trimme er det ingen unnskyldning. En annen ting. Få tilbake den sporty frisyren du fikk etter å ha vært hos Nina i Montesinos. Da var du jo bare super lekker. Håper ikke du ble fornærmet. Kos dere videre.

  • spaniasol

   Her er altfor kaldt vann til å svømme, så det er ikke aktuelt. Det finnes ingen Nina her, så da tar jeg til takke med det jeg kan få tak i av frisør. Har funnet meg ei spansk dame rett over gata, og betaler 10 euro.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *