– Du må ikke stå der og tåle!

Gjennom aviser og andre medier blir man stadig påminnet at det på ingen måte er noen selvfølge at kvinner og menn blir verdsatt likt.

Fotballkommentatorer er i ekstra hardt vær for tiden. Dyktige Lise Klavenes blir bombardert med ukvemsord fordi hun er dyktig i fotball.

Likeså Karina Olset. De har begge to mer enn gode nok kvalifikasjoner for å takle et helt fotball-VM og mer til. Likevel ytrer feiginger seg anonymt på nett og sms. Det tar på! Det er ikke lett å bare overse.

Når gutter (og jenter) blir bedt om å løpe på “jentevis” blir det til noen keitete bevegelser som stigmatiserer hele kjønnet. Til og med jentene som var med på dette innrømmer at de lot seg rive med av bildene som er dannet av jenter.

Du som synes kvinnegruppen Ottar og rødstrømpene på 70-tallet var for mye av det gode, hvorfor tar du ikke over kvinnekampen selv? Finner du deg i at du, på grunn av ditt kjønn, skal undervurderes uansett hva du gjør?

Jeg har ikke alltid jobbet fra hjemmekontor her i Spania. Det forbauset meg da jeg jobbet i en redaksjon at jeg ble bedt om å gå og kjøpe kaffe, støvsuge og vaske kontoret. Det skjedde ikke, for å si det slik. Jeg har ikke opplevd maken til nedvurdering av meg som kvinne noen gang så sterkt som her i Spania.

Det var også ganskje skjellsettende å skulle motta direkte kjeft fordi jeg ikke gjorde alt etter det som var forventet. Her måtte alt læres The Hard Way. Spesielt, fordi jeg i svært mange år hadde vært leder i Norge. Der medarbeiderutvikling var noe av det jeg brant mest for. Å bli utsatt for slik uverdig behandling var særdeles ubehagelig.

Nå er jeg kvitt alle trollene, men ser at kvinnenedsettingen er svært utbredt. Det er en farlig trend.

Vis at du setter pris på en jente i dag! Fortell henne det, og vis det. Gi henne hennes rettmessige posisjon og anerkjennelse. Bli med og gjør verden bedre!

Del dette: