En bitteliten redaksjon

Redaktør, en deltidsjournalist og en enda mindre deltidsjournalist utgjør redaksjonen i Vikingposten. Vi utgir Vikingposten ukentlig. Den er gratis, og vi er derfor avhengige av annonsørene. Vi har mange trofaste annonsører, men også nye som ønsker å markedsføre seg for et skandinavisk publikum.

Selv i disse krisetider, der spanske medier rammes knallhardt, merker vi svært lite til finanskrisen. Vi ser at enkelte har problemer, men gjennom et langsiktig forhold, kan vi gjøre  publisering av annonser mulig, selv i krisetider. Det handler om tillit og fleksibilitet. 

Konkurransen fra andre skandinaviske medier merker vi lite til. Vi er jo de eneste som kommer ut ukentlig! Fra Altea i nord til La Manga i sør. Vi trykker 8.000 eksemplarer ukentlig, og de rives bort. Vi mottar ikke få telefoner fredag eller mandag, fra utleveringssteder som er gått tomme. Det er motiverende å jobbe under slike forhold.

Dessuten har nettsatsingen vår vært svært vellykket. Rundt 1000 besøker sidene våre daglig. Vi oppdaterer nyheter flere ganger i døgnet, året rundt. Dessuten er boligportalen, der meglere og private kan legge ut boliger til salgs eller leie, blitt svært populær. Utleiere melder om rask og seriøs respons.

Det nyeste nå er at man kobles direkte til et bilutleiefirma. Firmaet vi har knyttet til oss, søker mellom de rimeligste alternativene, og dermed kan publikum til enhver tid være sikre på at de får det beste tilbudet. Enten i Spania, eller i Norge.

Å jobbe i Vikingposten betyr en svært variert hverdag. Jeg, for min del, skriver en del for nettavisen vår. Dette gjøres om morgenen eller kvelden. I åpningstiden på kontoret tar jeg imot kunder, fakturerer, selger annonser og følger opp betalinger. En svært variert jobb. Noen ganger er jeg også ute og lager reportasjer fra hendelser det er verd å skrive om.

Vi får masse positiv respons fra leserne våre, og noen kritiske røster. Vi lytter alltid til dem, fordi det kan gjøre oss bedre.

Planene er store for framtiden, men først og fremst skal Vikingposten fortsatt sørge for at skandinaver på Costa Blanca får en avis de føler det er verd å lese. Det er et ukentlig mål.

Del dette: