En oppvisning i dobbeltmoral

TV-høsten har vært turbulent på Costa Blanca. Allerede i august ble én TV-distributør tatt av Guardia Civil. De hadde ikke betalt skatter og avgifter i tilstrekkelig omfang. Vi var abonnenter der, og fikk svart skjerm. Stusselig, selv om vi ikke ser mye på tv. Omtrent samtidig begynte nettet vårt å bli ustabilt. Lav hastighet ga lite utbytte på IP-telefoni og krevende web-sider.

I slutten av september/begynnelsen av oktober forsvant skandinaviske TV-kanaler fra de andre distributørene. Det var ikke måte på rykter som gikk. Noen hadde rømt til Thailand, andre var blitt pågrepet av Guardia Civil under stor dramatikk. Bare løgn alt sammen.

Kreativiteten strømmer til de mange sjeler som befinner seg på Costaen, og er avhengige av tv-signaler fra gamlelandet for å ha et fullverdig liv. Internett-tv, parabol, streaming via Slingbox etc etc. Hele tiden er det forståsegpåere som påpeker hvor viktig og riktig det nå er at piratene er tatt. At man selv kan fortsette som pirat i det små, spiller ingen rolle. Det er “nesten” helt lovlig…

Sånn går nu dagan. Spesielt en avis har påtatt seg det moralske ansvar for å opplyse befolkningen om hva de skal tro og mene. Det finnes ikke grenser for beskyldninger redaktøren har kommet med, både til enkeltpersoner og andre redaktører som har fulgt en annen linje. Svært underholdene i grunnen. Mange har vært sinte, fordi livet ikke blir det samme uten tv… Også merkelig, men det sier meg jo litt  om ensomheten blant folk her, og den skal man ikke kimse av!

For noen uker siden kom noen skandinaviske kanaler tibake på lufta. I skrivende stund er nesten alle tilbake. Vi er der vi startet, og jeg tror det kommer til å forsette slik. Hvem gidder bry seg med en marginal gruppe som tyvtitter på tv her nede? Det får være grenser for hvor navlebeskuende man skal være! Og det er forskjell på pirater. Noen, som ikke betaler skatter og avgifter, liker ikke spanske myndigheter, selvfølgelig. Andre, som har det i orden, gidder de ikke bry seg med. Så lenge de slipper alt maset fra tullete skandinaver som renner ned politistasjonen og hytter sine brunbarkede never.

Del dette: