Hotellivets sorger og gleder

Gjennom de siste 13 årene har vi lagt igjen ganske mange kroner, eller helst euro, på hoteller gjennom Europa. Spenningen er alltid stor når man låser seg inn på sitt enemerke som skal være ens hjem for noen dager.

Vi kan melde om erfaringer fra alle deler av skalalen. Vi har opplevd å bli oppgradert til presidentsuite i Lisboa med all tenkelig luksus og diskresjon innbefattet. Det har også vært erfaringer i den helt andre enden av skalaen, der man nærmest kommer inn i en kube, og må snu seg for å skifte mening.

Akkurat nå befinner vi oss i London. Her bor vi veldig sentralt, i kort avstand fra trafikknutepunktet Kings Cross. Senga er god, men så smal! Den føles ikke bredere enn 110 cm. Det er umulig å beligge den på andre måter enn på høykant. Det er stadige beskyldninger om at man har lagt seg for langt inn, til tross for at armen henger utenfor madrassen. Man klarer dette også noen døgn, men jeg må innrømme at jeg skjenker hotel Corinthia i Lisboa noen gyldne tanker mens vi åler oss forbi hverandre på veg til badet. Dusjen på badet er for øvrig også av en spesiell karakter. Vannet er helt greit, men det er dusjforheng. En sånn type som du har på følelsen bare er på jakt etter deg når det strømmer vann nedover ditt utslitte legeme. For utslitt er man hver kveld etter å ha beveget seg rundt i storbyen. Disse dusjforhengene er ekle, for jeg tror ikke de blir skiftet ut for hver nye gjest. Hvem vet hva slags basilusker som befinner seg i dette nylonkledet?

Jeg må si jeg er blitt et luksusdyr, men vi har opplevd gode ting på rimelige hoteller rundt omkring også. Man blir vant til å se etter spesielle ting på disse booking-sidene. Denne gang var det ikke jeg som bestilte… Men beliggenheten skal altså Sørensen ha all mulig ros for. Og så er det buffet med egg og bacon hver dag. Etter første dagen kuttet jeg både bacon og tomatbønnene. Nå går det i toast med speilegg, før man slenger seg ned på senga for en liten etterpådupp. På høykant, selvfølgelig. På neste tur går vi opp en klasse, er vi enige om.

Hva slags hotellrom foretrekker du?

Photo by Annie Spratt on Unsplash

Del dette: