Hvor er minibanken?

Etter 2,5 måneder i Norge har jeg oppdaget at forholdet til kontanter er helt annerledes her til lands enn jeg har vært vant til.

I Spania tok vi ut penger fra minibank for å ha til mindre innkjøp, restaurantbesøk og den slags. Det var praktisk, rett og slett. Der finnes fortsatt butikker, ikke minst på markeder, som ikke tar i mot betaling med kort. Tidligere måtte man betale ekstra hvis man ville betale med kort også, da kortterminalen var skrekkelig dyr å ha og installere.

Etter vi flyttet tilbake til Norge har jeg ikke enset innholdet i lommeboka et øyeblikk. Bare den delen der kortene ligger. Skal jeg ta buss eller tog, eller fly for den del, kjøpes billetter via apper eller på nettet for øvrig. Alle innkjøp betales med kort. Æ-appen gjør at vi sparer noen kroner hver gang vi handler på Rema 1000. Der deler vi fortsatt prisen på ti for å få en noenlunde riktig euro-pris på varene forresten. Da blir det liksom ikke så dyrt. Sørensen har skaffet seg Trumf-kort også. De gode, gamle puntos-ene fra Spania lever i gamlelandet også, gitt!

Så skulle jeg se over lommeboka i dag, da. Og der lå det altså fortsatt euro-sedler, og ingen ting annet. 

Jaja, vi skal jo til et euroland i juni, så de kan godt ligge der inntil videre.

Del dette: