Karriere på kjærlighetssorg

De siste årene er det slett ikke sjelden at vi kan lese om kjendiser som bretter ut sine private brudd og skilsmisser.  

Sist ut er Synnøve Skarbø, som skal ha lagt ut om bruddet i en podkast sammen med bestevenninnen Vanessa Rudjord. Hele bruddet er greit gjort rede for i denne VG-artikkelen (du må ha VG+ for å lese).

I dag kunne vi også lese at det var blitt brudd mellom feministen Ulrikke Falch, først kjent fra Skam og en av pøblene fra Ex on the beach. Selv om de hadde satset på hverandre må jeg kunne få lov til å si at Ulrikke bør kunne sikte litt høyere for å finne en verdig partner.

En blogger har skrevet en hel bok om kjærlighetssorgen sin. Lisa Tønne har fortalt i podkasten Tusvik & Tønne om mannens utroskap.

Hvor går grensen for hva som er greit å snakke om? Lisa Tønne ville eie sin egen historie, fortalte hun. Ja men, det gjør hun da også, i langt større grad om hun ikke forteller halve Norge om saken?!

Ida Fladen har i årevis lidd av kjærlighetssorg og har selvfølgelig startet podkast om dette temaet. “Med hjertet i hånden”, heter den visst.

Eier ikke disse kvinnene stolthet? Jeg kunne aldri gått ut offentlig og fortalt om et brudd eller en skilsmisse, som strengt tatt bare angår meg og min ex. Det er mange parter som blir berørt her, som aldri har bedt om å bli dratt inn i offentlighetens lys. Noen lar seg jo rive med uten særlig grunn også – Vigdis Hjorth sin prisbelønte roman Arv og Miljø var så lik virkeligheten, syntes søsteren, at hun tillot seg å komme med et tilsvar i romans form, jurist som hun er.

I bunn og grunn er alle disse eksemplene knyttet til tiårets landeplage – krenking. Og man skal altså ikke krenkes alene. Ta med deg flest mulig, og forkynn det til hele verden.

Nei, det går rett og slett ikke an!

Photo by Luis Galvez on Unsplash

Del dette: