London etter 37 års fravær

Du verden, som tiden flyr!

Sist jeg var i London, var i lærerskoletiden på slutten av 70-tallet. Anslagsvis i 1978. Altså en ganske stor mengde år siden.

Vi bestemte oss i oktober, for London i desember. Julestemning på hvert hjørne, tenkte vi.

Vi valgte oss midten av desember. Og ankom Englands hovedstad fredag den 13. Det var ikke mye som gikk feil den dagen. Kanskje bare det faktum at Sørensen manglet sin koffert på Gatwick. Vi måtte overlate våre håndkofferter til lasterommet av ukjent årsak da vi sjekket inn med Monarch, nettopp fredag 13. Min koffert kom ganske raskt. Sørensens uteble. Jeg påpekte en koffert som lignet hans, men, neida, det var ikke hans!

Etter å ha sett denne look-a-like kofferten 5 ganger på båndet  bestemte Sørensen seg for å ta den resolutt av, og sjekke om det var noen personalia gjemt. Det måtte jo være noen som hadde forbyttet koffert!

Stor var overraskelsen da denne passasjerens koffert hadde akkurat samme innhold i lommen på forsiden som Sørensen sin….

Neste utfordring var tog til London sentrum. Det gikk helt glitrende!

Vi sjekket inn på vårt Apex Temple Hotel etter å ha spasert noen hundre meter fra togstasjonen Blackfriars.

Nydelig, myk seng! Terningkast 6
Nydelig, myk seng! Terningkast 6

Hotellet var strålende! Makan til seng har vi vel aldri opplevd utenfor Casa JaSol! Sentralt med diskret service døgnet rundt.

Vi bodde altså midt i Temple-bydelen. Her holder de fleste av Londons advokater hus.  Vi følte oss ganske trygge! Mange flotte bygninger, som det er i London, også i dette kvarteret.

Elefanten passet på inngangen vår
Elefanten passet på inngangen vår

Fredag kveld ruslet vi rundt for å finne egnede steder å sitte med. Londonerne holder julebord akkurat på lik linje med nordmennene! Og dette var helgen! Vår Fleet street  var stappfull av reinsdyrkledde og engler som skulle ut og feire.

Etter å ha forkastet en del alternativer, ble det til slutt en ekte pub med fish ‘n chips etc. I et spetakkel lydmessig uten videre.

Vi hadde utsikt til St. Pauls katedralen med en gang vi trådte ut i Fleet Street utenfor hotellet. Litt urolig, men magisk bilde!
Vi hadde utsikt til St. Pauls katedralen med en gang vi trådte ut i Fleet Street utenfor hotellet. Litt urolig, men magisk bilde!

Sørensen var litt fornærmet over at vi returnerte til hotellrommet allerede rett etter klokken 21 lokal tid…

Lørdag opprant med fornyet energi etter en god natts søvn i den deilige sengen. Det betyr millioner for undertegnde!

Vi satset på Hyde Park i første omgang. Der var det Winter Wonderland, og vi lot oss drive med i køen… Etter en passende omgang oppsøkte vi Speakers Corner. Der hadde undertegnede forberedt en tale (ja, særlig!!). Men vi fant da aldri noe egnet sted! Det var en gruppe mennesker der på stedet som spilte inn en prank-film. Vi gjennomskuet dem raskt, og lo ikke med…

Noen var håpløse, andre var nesten håpløse... Vi holdt oss på trygg grunn!!
Noen var håpløse, andre var nesten håpløse… Vi holdt oss på trygg grunn!!

Vi tok bussen på lykke og fromme, og gikk av ved Harrods. Der har jeg vært før. For snart 40 år siden. Det var noe helt annet nå. Praktfulle vinduer!

Sørensen hadde ett ønske for turen, og det var å oppsøke en pub i Camden – Brewerdog Bar. Vi fant denne baren, og koste oss i flere timer. Imponerende av et helt nytt bryggeri å gjøre det så sterkt i det engelske markedet.

Kveldens middag ble fortært på en fransk restaurant. Utbyttet var sånn middels.

Søndagen opprant, og man skulle hjem. Men det var da noen timer til! Så vi tok apostlenes hester i bruk og travet mot Covent Garden. Morsomme boder, med det ble mer og mer folk!!!

For første gang i Covent Garden! Magisk!
For første gang i Covent Garden! Magisk!

Plutselig, i en sidegate inne i markedet, trer de fram, badekåpene over alle badekåper!

For å gjøre en lang historie kort – jeg kjøpe en! Harliga London!

Hjemreisen sto for tur. Vi tok en brunch rundt Covent Garden, og deretter toget til Gatwick.

Der opplevde  vi over en times forsinkelse på veg hjem. Kjempeteit! Og da vi ankom Casa JaSol hadde hovesikringen gått… Grrrrr.

Men turen var fin!

Del dette: