Mallorca rundt

Alle de ansatte i Mitt Spania har vært på tur. Til Mallorca. Det var både hyggelig og nyttig.

Torsdag ettermiddag landet vi, fikk, etter viderverdigheter, hentet ut vår lille, snertne Fiat 500, og satte kursen nordøstover, mot Artá.

På veien fikk vi lyst til å stanse. Det lyste skilter mot oss: Perlas de Maijorca. Siden dette var kjent fra barndommen, måtte vi stoppe opp ved én av dem. Orquidea. Masse flotte perler i alle fasonger og prisklasser. Dessuten viste det seg at hun jeg sto og intervjuet på engelsk, egentlig var svensk. Vi fikk rundet av intervjuet på våre respektive morsmål. Kristin Johansson har bodd på Mallorca i 30 år, og jobber i eksportavdelingen i perlefabrikken.

Målet for dagen var hotellet Jardi d’Artá. Vi fant det også, etter litt leting. Og ble mottatt av Georges, hotellets direktør.

Valmuer i grøftekanten er ikke hverdagskost på Costa Blanca
Valmuer i grøftekanten er ikke hverdagskost på Costa Blanca
Georges er den fødte hotelldirektør. Og de ansatte har skjønt hva han mener.
Georges er den fødte hotelldirektør. Og de ansatte har skjønt hva han mener.

Det ble et eventyr av et døgn. Han viste oss rundt på hotellet, eller hagen, om du vil, der sitroner og slyngplanter vokste i skjønn forening. Anlagt basseng og badedam for stillegående frosker – lysbelagt på kveldstid for de ytterst romantiske. En fabelaktig eiendom, der rommene, 12 i alt, bar sitt eget preg. Vi bodde på det marokkanske. Nydlige senger!!!

Og hvilken service!

Georges er gammel hotellmann fra Sveits, og har prøvd det meste innen hotell verden rundt. Han har iboende en grunnleggende innstilling at hver gjest er uvurderlig, og skal behandles deretter. Kommer du sent, tar han i mot deg. Må du opp i otta for å rekke flyet, jamen da stiller han opp personlig og lager frokost til deg.

Vi kommer til å promotere dette hotellet i Mitt Spania!

Jan prøvde en nærliggende golfbane fredag morgen, mens jeg nøt frokost til klassisk musikk og hyggelig prat med Georges.

Dernest satte vi oss i bilen og tok peiling på å kjøre kysten rundt. Forbi Alcudia og ut på Formentor – en betagende fjellkjede, der det ble bygget veg for mange år siden. Denne fjellveien og videre sørover til Sóller var fullstappet av syklister, av alle ting. Vi trodde først det var et sykkelløp, men etter å ha spurt noen av sprekingene, fikk vi beskjed om at mars var sykkelmåneden framfor noen på Mallorca, og at fredagene var spesielt attraktive i så måte. Tusenvis av syklister var ute denne siste fredagen i mars.

385 meter rett ned
385 meter rett ned
Tusenvis av syklister var ute på fjellveiene denne fredagen.
Tusenvis av syklister var ute på fjellveiene denne fredagen.

Vi tok en pitstop i Puerto de Sóller. Vakker og stille havnelandsby med egen trikk. Her kunne man rett og slett ikke unngå å finne ro i sjel og kropp.

Puerto de Sóller
Puerto de Sóller
Det går trikk mellom Puerto de Sóller og byen Sóller som ligger noen kilometer lengre inn i landet.
Det går trikk mellom Puerto de Sóller og byen Sóller som ligger noen kilometer lengre inn i landet.

Men vi måtte wiederøe! Palma var målet for dagen, og hotel Almudeina. Fire **** som hos Georges… Men du vet, alt annet bleknet når vi sammenlignet. Men joda, greit nok! Det verste med hoteller i storbyer er parkeringen. Hadde vi fått levd livet opp igjen hadde vi levert bilen fredag kveld, og tatt bussen inn til Palma. Da hadde vi sluppet å flytte bilen etter parkeringsbestemmelsene. Men takket være Sørensen, som tar alt slikt ansvar uten videre, så ordnet det seg også!

Lørdag ruslet vi rundt, og fant utrolige steder for en hvil i sidegatene. Min aktervinsj er kranglete, og jeg kan ikke gå så langt om gangen. Vi kom over en helt nyåpnet bar, som var innredet i et gammelt bakeri. Der kunne du sitte i vinduskarmen, eller i noen lenestoler, eller ved et langbord sammen med andre. Tøfft!

Toque de Queda betyr noe slikt som "portforbud" eller lignende. På grunn av at naboen ikke trodde de ville klare å unngå støy...
Toque de Queda betyr noe slikt som “portforbud” eller lignende. På grunn av at naboen ikke trodde de ville klare å unngå støy…

Om kvelden ruslet vi videre, og fant flere gullsteder. Vi endte opp på en club, der alle drinker kostet 16 euro. Drøyt, men vi syntes det var så spesielt der, at det var en opplevelse verdig!

En fabelaktig bygning med masse lekre blomster og fersk frukt.
En fabelaktig bygning med masse lekre blomster og fersk frukt.

Det er rart med det! Maraton og oss er liksom som lim. I fjor i Roma ble vi opprådd siste dagen på grunn av det årlige maraton-løpet. På søndag var det jammen meg kvinnemaraton i Palma! Og så mye omkjøringer! Godt at vi hadde beregnet veldig god tid til flyplassen!

Mallorca er en fantastisk øy! Frodig og variert. At det var så mye fjell der, hadde jeg aldri trodd.

Dette var definitivt ikke siste gangen vi dro dit! Masse å oppleve! Og glem ikke Jardin d’Artá hvis du vil ha en spesiell opplevelse!

Del dette: