Mesterskap i kunnskapsløshet

Kunnskapsløshet er ett av de største samfunnsproblemene vi har, etter min mening.

Lenge har vi hatt et kobbel av mennesker som fornekter jødeforfølgelsen, iverksatt av Hitler. Selv om det fortsatt finnes øyevitner. Selv om historien er dokumentert gang på gang, er det folk, som antakeligvis bare leser overskrifter, som nekter å tro på at den grusomme forfølgelsen og planlagte drapsraider foregikk.

Når jeg blir ivrig, blir setningene for lange. Beklager det!

Selvfølgelig har mange liten tro på at Jesus virkelig fantes. Det er jo så lenge siden. De som kan ha litt interesse for å finne sannheter, vil finne nok dokumentasjon på at han virkelig var født, vokste opp, og levde på jorden. Det som skjedde etterpå er vanskeligere å bevise. Her spiller troen inn.

Av de senere påstander er en hardnakket tro på at jorda er flat. Nylig styrtet en selverklært frontfigur på dette, Mike Hughes, i egenprodusert rakett i Californias ødemark.  Vel, mange har ment og trodd akkurat dette. 

Til og med månelandingen i 1969 stilles det spørsmålstegn ved. Vi som satt oppe og så det hele på sort-hvitt TV har kanskje et annet utgangspunkt enn yngre besserwissere.

Når folk fornekter slike fakta, hvor lite kan de da om andre ting? 

En pågående fornektelse er at klimaendringer er menneskeskapte. Den vil pågå til vi en dag ikke er mer, fordi jorda har klappet sammen, spår jeg.

Det er fristende å sitere reklamefiguren til Atle Antonsen: “Ta’ræ sammen!”

Det gjøres oppmerksom på at de linkene som er koblet til denne artikkelen ikke på noen måte gir det hele og fulle bildet av saken det henvises til. Det er bare et lite skritt for menneskeheten…

Photo by Li-An Lim on Unsplash

Del dette: