Modig jente i Vågå

Har noen reflektert over hva det koster jenta som har beskyldt den elskede ordføreren i Vågå å gå til sak mot ham?

Hun  synes synd på ham, og har flere ganger gjort det gjennom perioden de har hatt nærkontakt.

Hun ville egentlig ikke at han skulle anmeldes, han hadde jo vært snill og grei på så mange områder, egentlig.

Hun er, etter mitt kjennskap til saken, utsatt for en klassisk incestuøs overgriper. En som  først vinner tillit, og som flytter grenser helt til den dagen overgrepet skjer, som en nærmest ubetydelig overgang fra greit til ugreit.

Han er ikke pedofil. Den fornærmede jenta er i oppvåkningsfasen, i puberteten. Hun skal i løpet av noen vanskelige tenår bli kvinne. Det skulle ikke forundre meg om ordføreren har tatt mål av seg til å “hjelpe henne over” til voksen tilstand.

Hun har skjønt at ved å bruke sine begynnende kvinnelige egenskaper, får hun mer av det posivite, og tåler heller det skamfulle som følger med. Hun er blitt beskyldt for å være grenseløs. Denne mannen har heller ingen grenser. Han må være et interessant studium for psykiatere. Hva får en høyt aktet mann, politiker, til å spore så totalt av?

Da en tilsvarende problemstilling rammet oss, sa en nær psykiater-venn at dessverre var dette noe alle menn i en gitt situasjon kunne utføre. Et overgrep. Tråkke over grenser til barnet/ungdommen. Det er deprimerende å tenke på. Samtidig som det må være en samlet kvinneoppgave å kvalitetssikre våre menn!

Etter fredagens avsløringer i tingretten på Lillehammer, levnes ikke tiltalte noen politisk framtid. Først prøver han å projisere hele problemstillingen over på partiledelsen i Arbeiderpartiet. “De har ikke orientert ham om hva de tenker”. Fortjener han det? Næsj!

Det blir spennende å se hvordan disse høyt profilerte og mæktige kjendisvennene som skal være sentrale vitner i saken nå kommer til å uttale seg. De har muligens fått med seg at et menneske kan ha forskjellige uttrykk, alt etter hvem han/hun er sammen med.

Jeg beundrer motet til jenta. Først beskrevet som en hjelpetrengende, forsakt og ressurssvak liten tingest. Av ordføreren.

Ordføreren i Vågå er erklært politisk død. Alt det han har vært utsatt for de siste dagene kan gjøre  ham suicidal. Håper noen våker over ham så han ikke slipper så lett unna.

Del dette: