Morsomt å trene hjernen

Det er ikke til å komme i fra – det sviver tregere og tregere der oppe i huet! Ergerlig, men sant! Hva kan vi gjøre for å motvirke tendensen?

– Quiz er helsebringende!
– Quiz er helsebringende!

 

Bruk booking.com neste gang du trenger hotell ett eller annet sted i verden. Det lønner seg.

Har du bruk for leiebil? Klikk her.

Nå har vi funnet ett svar. Ett svar, blant mange. Noen sverger til kryssord. Utmerket! Andre sverger til sudoku, eller bridge. Også utmerket. Vi har valgt å kombinere trimmen med det sosiale. Hver torsdag kveld møter vi med skjerpede blyanter til quiz.

Tidligere har Sørensen og jeg holdt quiz i en årrekke. Sørensen brukte timevis på å finne spørsmål og svar, jeg brukte et par timer på å dempe nivået… Det gjelder jo helst å finne ut hva folk kan, og ikke hva de ikke kan, ikke sant? Nå er rollene byttet om. Det er virkelig mye morsommere å være deltaker selv! Da slipper du all poengberegninga og klagingen på dømminga… Og all jobben med å finne spørsmål.

Tre ganger på rad nå har jeg funnet svar på spørsmål på quizen ved å måtte grave langt nedi kambrium silur. Det er utrolig hva som har gjemt seg der! Sist var det for eksempel spørsmål om hva krimhelten til Georges Simenon het. Han, vet du. På fredagen, på 60- eller 70-tallet. Det var helt blankt. I lang tid. Plutselig steg han fram fra intet: Maigret! Jeg skjønner ikke at det er mulig med slik gravekompetanse. Men morsomt er det! Gangene før der var det snakk om hjemmeklubben til Marit Bjørgen, som om sider kom til overflaten, og ikke minst hvilken bok som ble tildelt en helt serie med sakte-tv i fjor. Ja, riktig, salmeboka!

Vi ble invitert av en av mine elever, faktisk. De hadde et lag – Criminal Minds – med litt for få deltakere. Jeg elsker selskapsleker, og quiz er absolutt en ekte selskapslek. Selvfølgelig hadde det vært aller best om vi vant… Hver gang… Men når det kommer til stykket er det fryktelig morsomt å delta også!

Skulle du lese dette og befinne deg sør på Gran Canaria, kan jeg opplyse at det er quiz på Buster Bar hver torsdag klokken 20:00.

Hva gjør du i hjernetrimmens tjeneste?

 

Del dette: