Når brodden er nok

Tvilsom tittel der, altså, men noe må man finne på for å vekke oppmerksomhet.

Denne vinteren fikk vi kakelinna i god tid etter nyttår. Kulde med snø ble avløst av regn og milde netter, for så å trå til med kulde igjen. En helt normal vinter mange steder i Norge.

Denne omveltningen med speilblankt føre som resultat gjorde noe med den gode tralten jeg hadde kommet inn i etter nyttår. To turer hver dag ble avløst av nervøse blikk på gatenivået utenfor verandaen. Nei, ikke i dag heller. 

Men så måtte jeg jo prøve meg! Jeg kunne ikke sitte inne til uti april! Jeg brukte joggeskoene mine, de er tykke i sålen og har godt mønster. Men det ble ingen lang tur. Det føltes skikkelig utrygt. Jeg innså at det måtte til et paradigmeskifte når det gjelder skotøy.

Dagen etter var de på plass. Broddene. Den beste investeringen jeg har gjort nederst på kroppen på svært lenge. Nå kunne jeg valse av gårde. Hvor som helst, og uten å stirre ned på vegen om det så glatt ut, noe det øverste bildet illustrerer.

Jeg kan ikke få anbefalt det nok! Til alle aldre, og alle kjønn. Alle kan dette og slå seg fordervet på glattisen. Bruk brodder! De fås kjøpt i skoforretninger og sportsforretninger. Og på nett. De helt brukbare koster ikke mer enn et par hundrelapper. Såpass er ditt liv og helse verdt!

God tur!

Bruker du forresten brodder?

 

Del dette: