Nettkommentatorer er ikke som andre kommentatorer

Jeg er storforbruker av nettaviser. Hver morgen følges ritualer og det er ikke likegyldig hvilken jeg tar først.

Det som jeg ikke slutter å undre meg over er hva slags folk vi er blitt. Hvilke iboende krefter som gir seg utslag i kommentarfeltene under artiklene. Avisredaktørene har for lengst stoppet muligheten for å kommentere under artikler som handler om utlendinger. Der ville det bare kommet oppgulp med rasistisk vri.

I dag leste jeg en artikkel i Dagbladet om Jens Stoltenberg som skal være med på 100-årsmarkeringen av Amundsens tur til Sydpolen. Jeg synes det er flott at vi har en sporty statsminister som viser seg rundt i verden. Nå er sikkert ikke denne markeringen av de største, men siden han allerede var på New Zealand var det jo ikke lange biten ned til polpunktet.

Men da kommer kommentarene haglende om AP’s milliard til PR, om all fattigdom og ugreier i Norge, om han ikke har noe bedre å ta seg til enn å fly rundt i verden.

Jeg er klar over at det ikke akkurat er eliten i landet som framfører disse kommentarene, men jeg blir likevel satt ut. Gang på gang. Hvor tar de alt hatet fra? Hva mener de Statsministeren skal gjøre? Sitte på fattighuset hver dag og dele ut mat?

Min oppfordring i dag går til oss alle. La oss ta i et tak der vi er, og deretter forsøke å se ting i perspektiv. Ikke bare ut fra vår lille, surmagede hule.

Ha en strålende mandag!

Del dette: