Om å tone flagg i samfunnsdebatten

Jeg har alltid vært partiløs. Jeg har begrunnet det først og fremst med de stillingene jeg har hatt. 16 år i Aetat (NAV) innbød ikke til å fronte partipolitiske meninger i lokalpressen, syntes jeg.

I går så jeg Fakta på lørdag – et portrett av professor og valgforsker Frank Aarebrot. En fascinerende person. Faglig komplett og med et godt renommé i såvel innland som utland.

180px-Frank_Aarebrot.JPG

Foto hentet fra Wikipedia, om Frank Aarebrot, f: 19. januar 1947.

Han hudflettet journalister og andre som mener at de, på grunn av tjenestens tarv, så å si, ikke har egne meninger. Det fikk meg til å reflektere litt over egen tilnærming til temaet. Også fordi jeg nå jobber som journalist.

Skal man, fordi man har spesielle yrker, fratas muligheten til å delta i det politiske liv, eller samfunnsdebatten?

Jeg tror jeg har skiftet mening. Jeg vil heretter tone flagg. Slå et slag for det jeg tror på, politisk sett, og ikke være redd for å begrunne det.

Hva jeg står for?

Det kommer i et annet innlegg… hehe.

Men min respekt for fagmannen Frank Aarebrot er, om mulig enda større etter gårsdagens portrett. Flott laget, av en tidligere student, som jeg ikke husker navnet på. “Fri og frank, på ett bein i svingene” på NRK lørdag 12. september. Sikkert ikke tilfeldig valgt tidspunkt. Han er aktuell til tusen i disse dager.

Godt valg i morgen!

Del dette: