Rett utenfor stuedøra

Vi nordmenn er mestere i å hegne om privatlivets fred. Innenfor dørstokken er vi kongen på haugen. Hva som foregår utenfor er oss uvedkommende.

Få meter fra inngangsdøra vår. Dette er bare noe av landskapet, vi hadde ærbødighet nok til ikke å fotografere boligene
Få meter fra inngangsdøra vår. Dette er bare noe av landskapet, vi hadde ærbødighet nok til ikke å fotografere boligene

 

Denne helgen har jeg hatt to opplevelser om livet utenfor stuedøra. Vi spaserte ut av byen, over noen jorder, mellom stokk og stein, og fant landskapet både karrig og litt mystisk. For innimellom steinrøyser og falleferdige gjerder var det liv. I noe som ikke en gang kan kalles skur levde det mennesker. Vi fant det ikke naturlig å trå over deres “dørstokk”, og trakk oss stille tilbake. Det er derfor kun fantasien som forer oss med historier om hvem dette er og hvorfor de bor slik. Bor de egentlig slik, eller er det en helgebolig etter en rangel? Det så ut som den reneste slum, og vi er ikke mer blåøyde enn at vi tror det finnes slum i stor stil på denne paradisøya der ferierende med feite lommebøker legger igjen penger på de underligste steder.

Lei deg bil og se litt utenfor turistmaskiene. Klikk her, og få det garantert beste tilbudet.

I går ruslet vi en liten tur rundt i byen vår. Etter to forholdsvis lange turer både fredag og lørdag, var kroppen nokså sigen, må jeg innrømme. Jeg tror stadig at det er bare å fylle opp med fysisk aktivitet. Det er nok ikke så enkelt… Men altså, vi ruslet. Til en plaza. Vi har vært der før. Vi kjøpte hver vår bocadillo og satte oss ned i skyggen ute. Det er da øynene begynner å observere tablåer. En liten knekt, som tydeligvis bokser i fluevekt, han var i hvert fall syltynn og liten, satt og dealet narkotika i stor stil. Med tegn og øyebevegelser, også stemmebruk, tiltrakk han seg forskjellige typer som kom, fikk, betalte og gikk. Spillet foregikk over hele plazaen, med vår boksehelt i hovedrollen. Bar-damen var fullstendig klar over hva som foregikk, og lot det skje. Hun var imidlertid ikke like blid når noen av kundene fyra opp en joint. De ble jaget vekk. Halvrøyka jointer ble lagt på avtalt sted, og overtatt av andre, som ved avtalt tegn, nærmet seg.

Alt dette utenfor stuedøra. For noen foregår livet utenfor dørstokken.

Vi har det velsignet godt her hjemme!

——————————————————

Les flere av spaniasols betrakninger her eller

følg meg på Facebook

 

Del dette: