Slagmark etter kampens hete

Det er blitt en ny sport å sjekke hvor mange døde som ligger ute på patioen hver dag. I går var det én, i dag var det to.

Vi snakker om kakkerlakker. I Spania er de vanlige, og litt ubehagelig nærgående. Vi hadde noen på badet tidlig på sommeren, og denne uka oppdaget jeg en krabat på kjøkkenet også. Der går grensen! Jeg vil ikke ha dem innendørs!

Vi har kjøpt spray på Mercadona og forfulgt uvesenet når vi har oppdaget dem. Men de er seiglivede! Og så flakser de av gårde også – høyst formålsløst, men de flakser!

Etter de siste dagers hendelser tenkte jeg at det måtte hardere lut til, og oppsøkte en Ferreteria. En sånn jernvarehandel som har alt. Og han kunne bistå med det aller beste middelet, forkynte han. Bare nødvendig å spraye én gang i året. Markere reviret vårt, slik at de ikke kommer innenfor.

Noe skeptisk gikk jeg løs på oppgaven. Sprayet rundt vinduer med myggnetting og dører. Samt tok en ekstra runde på badet og kjøkkenet, for å være sikker. Selv holdt jeg på å svime av – det var virkelig sterke saker!

At det virker har vi altså fått bevis for – 2 dager på rad nå. Jeg bare håper det ikke er noen beist som har lurt seg unna innendørs…

De legger seg på ryggen når de er i ferd med å dø.

Ikke er de vakre, ikke er de farlige, men ekle er de!

 

DSC_7394

Del dette: