Spania vant

Det har pågått et stevne nede i Sør-Afrika. Over en måneds tid. Det hele ble avgjort i går. Da vant Spania. Etter ekstraomganger. Kom ikke å si at jeg ikke er orientert!

Spanjolene er lett antennelige. Enten det er det ene eller andre. I går var det det andre. Flagg, alle slags blåseinnretinger, biler og folk skapte et spetakkel som glatt overgikk hendelsen for to år siden da de ble Europamestere innen samme idrett.

I dag er spillerne selv mottatt som helter i Madrid. Det kjøres, tutes, veives med flagg etc etc. I dag også. Og det kommer til å fortsette i mange dager. Om ikke annet, så i overført betydning.

For seieren til Spania har en verdi som langt overstiger den overopphetede temperaturen i går kveld, da Nederland ble gjort til sutrende statister. Seieren innebærer en selvtillit og optimisme som vil være av langt større betydning enn at Zapatero hopper på TV.

Vi ønsker alt dette hjertelig velkommen. I et land, der håpløshet, depresjon og utilfredshet har vært ord man absolutt bør ha lært seg, trenger vi nå en saftig opptur. Psykologisk opptur. Så vil den økonomiske oppturen følge etter. Naturlig.

VIVA!

Del dette: