Stereotyp journalist på sydenfylla

Så ble vi velsignet med et nytt besøk av landsdekkende TV her på Gran Canaria. Selveste “trygdesjefen” Thomas Seltzer. Han bekrefter sine og nordmenns  fordommer og beviser at han selv er en av dem som lar seg forføre av billig børst og lettvinte ferieopplevelser.

– Natta, Seltzer!!! Foto: NRK
– Natta, Seltzer!!! Foto: NRK

 

Å få vist godsidene ved hverdagslivet på Gran Canaria hører med til de absolutte ønsker. Ikke at vi tror at denne perlen av et klimatisk gourmetmåltid vil bli overbefolket av utflyttede nordboere av den grunn, men det hadde da vært morsomt å få vist fram det vi driver med. For en gangs skyld.

Nok en gang ble vi skuffet. Tidligere har vi sett journalister og tvilsomme komikere avgi rapport fra Syden. De har kun fokusert på det stereotype. Det man har “hørt om” og det man forventer. Fyll, fyll og litt ekstra fyll. Og nok en gang en programleder som aldri får nok av seg selv.

Om Thomas Seltzer, som nok har fått nok børst og mer til gjennom sitt lange Turbonegerliv, hadde satt seg fore å vise sider ved Syden som de færreste før har hørt om, hadde han hatt glimrende muligheter. For det er nemlig her, som på fastlandet i Spania, flest nordmenn som bor her av helsemessige årsaker. Som lever et aktivt og sunt liv, som har omtanke for og glede av sine naboer av svært internasjonal karakter, og som får besøk og besøker gamlelandet minst en gang i året. Som har tatt opp nye hobbyer, som vandrer i fjellet, fisker, spiller golf, bridge, finner nye venner og virkelig lever det gode liv.

Bruk booking.com neste gang du ønsker å oppsøke det virkelige Gran Canaria

Det vi får se er ravende nordmenn og andre, Seltzer inkludert, som har gitt seg Puerto Rico-senteret i vold. Eller en latterliggjøring av tjukkaser på tur. For ikke å forglemme det tårevåte møtet med en mann som forlot Norge, fordi alt var billigere her. Og så glemte han at de nærmeste forble i Norge.

Det Seltzer portretterer er den oppfatningen folk flest i Norge har av oss som bor i Syden. Det gjør ikke meg noe personlig. Jeg vet hva jeg står for. Jeg vet hvilket liv jeg lever. Jeg vet hvor godt jeg har av å bo her. Sammen med Sørensen.

Har du bruk for leiebil? Billigst også på Gran Canaria Klikk her.

Les flere av spaniasols betrakninger her eller

følg meg på Facebook

Del dette: