Teknisk forvirring

Etter noen dagers diskusjoner fram og tilbake, strenet man i dag til butikker av ymse slag for å tilføre kontorlandskapet en scanner. Vi hadde to vakre laserprintere fra før. En i sort hvitt og en i farger. En med kopimuligheter, en uten.

Altså ville en scanner ha gjort seg. En enkel, liten scanner. Vi har hatt en scanner i huset. En vi har fått. Fra en kunde. Den har sluttet å puste. Det samme som skjedde med en gammel pc som styrte denne scanneren. Sånn tror jeg det var. I hvert fall.

Det finnes ikke enkeltscannere å få kjøpt lenger. Alt går under betegnelsen “multifunksjonell printer”. Eller noe lignende. Her står jo alt på spansk, så vi oversetter det til multifunksjonell printer. Da forstår vi hva som menes. De inneholder som regel både scanner, kopi og printer. Noen har til og med faks.

Vi endte opp hos Carrefour. Det store kjøpesenteret som er representert over hele Sør-Europa. De har ALT.

Ingen enkeltstående scannere der heller. Men vi fant en utstillingsmodell med riper på lokket. Den hadde kostet 69€. Vi tenkte (jeg tenkte) at jeg ville godta en pris på 60€. Sørensen tenkte 50€. Før vi hadde rukket å si A, sa ekspeditøren 49€. Vi slo til. På multifunksjonsprinteren med scanner, kopimaskin OG faks. Dog uten WiFi. Skitt au!

Jeg fikk den ære å få den nye. Sørensen skulle overta min sort/hvitt laserprinter med kopifunksjon.

Etter kort tid viste Sørensen meg et fullfarget scannet visittkort. Fra M I N gamle printer.

Jeg tror alt skyldes at Sørensen får opp et panel på sin pc. Der kan han velge. Det valget får jeg aldri fra min mac….

Men jeg lever godt med faks, scanner, printer og kopimaskin jeg, altså!

Nå har vi forresten en fargelaser UTEN scanner til salgs. En Samsung. Verdens minste fargelaser. Jeg kan si med sikkerhet at den ikke har scanner. Fordi den har vært tilkoblet Sørensens pc.

Vi har hatt det litt morsomt da. Og man har, som kjent, ikke mer moro enn man lager selv…

Del dette: