Tid for nakenhet

Endelig skriver vi mai, og sola begynner å varme for alvor. Det er fra nå og utover vi skal sprade rundt barføtt og sprike med tærne. Det er slutt på tykke sokker eller strømper. Nakne føtter, her er vi!

Men så er det et spørsmål hvordan de ser ut, da. Etter et liv i vinterens mulm og mørke. Der tørr og hard hud har fått råde grunnen. Neglebåndene strekker seg omtrent til toppen av neglen, og den fliken av stortåneglen som løsnet litt er overhodet ikke blitt filt ned. Det har gått ut over sokkene, ja, men pytt, ingen har sett noe av det som gjemmer seg under vinterskoenes beskyttende ham.

Kjenner du deg litt igjen, selv om ovennevnte beskrivelse var en smule overdrevet?

Den erkjennelsen jeg må dele med dere er at jeg ikke lenger makter å gi føttene den pleien de fortjener foran sommersesongen. Med stive hofter og vond rygg er det ikke mulig å treffe godt med neglelakken, for å si det slik. Jeg kan nok file av har hud, og jeg smører føttene mine med en god krem hver kveld. Men pynten, den som skal vises, der har jeg måttet gi tapt.

Løsningen for meg er å gå til pedikyr. Sist jeg var der, ble mine undersotter stelt med i en hel time. Herlig! Når man ser bort fra ryggen og hoftene, som ikke klarer én og samme stilling en hel time… Men i tillegg til denne filingen, som jeg trodde jeg hadde gjort bra nok et par uker tidligere (ikke visste jeg at det fantes sååå mye overskuddshud under føttene på sååå kort tid), fikk både negler, neglebånd og hele foten en flott pleie. Fordi jeg valgte Shellack, som er en neglelakk som bare sitter og sitter, ble behandlingen noe dyrere enn den kunne ha blitt med vanlig neglelakk. Men så sparer jeg på så mange andre felter da, veit du…

35 euro kostet herligheten hos en litauisk ferm dame, som kunne sine saker. Jeg har allerede bestemt meg for en ny tur før årets sommertur går av stabelen.

Mer skal det ikke til for at jeg skal føle meg forholdsvis lekker, i hvert fall på føttene. Livet blir enklere i sandaler!

Har du gode tips eller triks til å klare fotstellet for den nakne sommertid selv?

Del dette: