Transportstreik i Spania

Lastebilsjåførene streiker på grunn av høye drivstoffpriser. Bransjen er i ferd med å bli skikkelig akterutseilt fordi kostnadene blir for høye. Derfor streiker de.

Som vanlig nedover på kontinentet, benytter de streiken til å blokkere innfartsveiene til de store byene. Vi får være glade for at vi bor på lille Costa Blanca, og ikke trenger å ta en snartur til verken Madrid eller Barcelona med det første.

Foreløpig merker vi streiken ved at det ikke er mulig å få tak i bensin. Ingen panikk her i huset, men vi valgte å innrette oss litt annerledes enn vi ellers ville ha gjort i dag. Minst mulig kjøring altså. Vi har 3/4 full tank…

De sier at streiken vil vare i 6-7 dager, og det betyr i grunnen ut denne uka. Vi får se. La oss håpe, både for lastebilsjåførene og oss selv, at bensinprisen går ned. Vi er oppe i €1,30 nå. Selv om det er langt lavere enn gamlelandet for tiden, minner vi om våre sparsommelige inntekter…

Vi har ikke vært i butikken på mange dager, men hører at hyllene begynner å bli tomme på vår nærmeste Mercadona. Jaja, siden vi er født lenge etter krigen, har vi ikke utviklet hamstringsgenet.

Del dette: