Transportstreiken fortsetter

Siden dette tydeligvis er et tema som interesserer nordmenn, kan jeg opplyse om at streiken fortsatt pågår. Det har vært kontakt mellom de tre største transportarbeiderorganisasjonene og Regjeringen i dag, men organisasjonene er ikke fornøyde med tilbudet. De ønsker at det offentlige skal sponse dieselen. Så langt har de altså ikke oppnådd noe.

Det ryktes at noen bensinstasjoner har fått påfyll av drivstoff, og vi er ute og sjekker i kveld om så er tilfelle. Her i huset er vi avhengige av bil og motorsykkel for å nå kundene.

Man tror at butikkene vil bli ganske fri for enkelte varer innen helgen. Det vil ramme barnefamilier først, siden de er avhengige av diverse. Da vi handlet i går, var det tomt for egg. Men vi klarer da oss uten egg! Og brød var det dårlig med, men siden jeg har rikelig med mel i huset, kan jeg faktisk bake. Så sant vi får tak i gjær.

Sant å si tror jeg vi moderne mennesker har godt av å oppleve noen mangelvarer for en stund. Vi er så vant til å få alt i hendene til enhver tid, at vi glemmer at store deler av verden hver dag kjemper en kamp for å overleve.

 

Del dette: