Bomtur

For å få en liten feriereise i sommer, bestemte Sørensen og jeg oss for en liten tripp til Danmark.

På motorsykkel.

Destinasjonen var Stege, syd på Sjælland. The Real Group skulle nemlig ha konsert der i dag.

Alt begynte litt feil. Vi måtte stå opp på et tidspunkt som vi kun kjenner av omtale for å nå hurtigbåten til Hirtshals. Og sånn som det regna! Og blåste! Jeg var nokså sikker på at turen over Kattegat ble avlyst, men neida! Vi dro av sted på det som skulle bli en veldig spesiell fornøyelse. Det satt folk rundt og spydde overalt, og tallerknene fløy veggimellom. Vi spydde ikke, og vi kom oss trygt i havn. Etterhvert sluttet det å regne, og vi fikk en god opplevelse på to hjul nedover Jylland.

Under en spisepause var det selvsagt rom for sosiale medier.

Konserten var avlyst!!!! Hva gjør vi nå? 

Etter litt konsolidering fikk vi avbestilt det opprinnelige hotellet, og booket en natt i Århus. Vi kjøpte ny fergebillett, og dro hjem i dag.

Og så? Lufta var nesten gått ut av ballongen, og hotellsenga var god…

Det ble bøf og kartofler med mer på en skikkelig, typisk dansk restaurant, midt i Århus. Vi kunne ha gått på en Brandenburger-konsert, men det var liksom ikke mer futt.

I dag presterte vi å sove over frokosttiden, til tross for at vi la oss i 21-tiden. Joda, flaksen fortsatte. Vi trodde ikke vi trengte å sette på vekkerklokke.

Så ble det vendereis, med kjempegod tid på turen tilbake til Hirtshals. Båtturen i dag gikk kjempefint, og vi kostet på oss middagsbuffet, som var veldig god! Anbefales!

Vel hjemme har vi funnet ut at å ha stor motorsykkel er nesten like sosialt innbringende som å ha hund eller barn. Vi har truffet flere hyggelige par underveis. Så neste år satser vi på tur nedover Europa. Litt sånn på måfå.

Hvis vi lever og har helsa.

Del dette: