Er jeg mer intelligent enn gjennomsnittet?

I disse ferietider leser man seg gjennom den ene “forskningsrapporten” etter den andre. Om ikke annet, så for underholdningens skyld. Nå dreier det seg om “sju tegn på at du er smartere enn gjennomsnittet”. Følg med!

Man SER ikke så veldig intelligent ut heller, kanskje?
Man SER ikke så veldig intelligent ut heller, kanskje?

Artikkelen kommer opprinnelig fra Business Insider, men er oversatt og gjenfortalt i Nettavisen i dag.

De har altså funnet sju signifikante egenskaper som kjennetegner svært intelligente mennesker. Jeg liker jo å sammenligne meg med disse, selv om jeg alltid scorer ufattelig lavt på alle sånne oppgaver der man skal si hvilket tall som følger i en oppgitt tallrekke etc. Jeg kan ikke fatte at DET har noen betydning, liksom.

Det første punktet dreier seg om hvor du befinner deg hen i søskenflokken. Du bør være eldst for å være mest intelligent. Vel, jeg er nummer to. Derfor stryker vi det punktet.

Nummer to tror jeg mange i min generasjon kan skrive under på. Nemlig at man ble utsatt for musikkundervisning som liten. Jeg strevde meg gjennom utallige pianotimer, og spilte min kornett i skolekorpset i noen år. Det står riktignok ikke noe om at man skulle ha talent, eller ha gjort det til noe større når man ble voksen, men det er opplagt at eldstemann i søskenflokken hos oss har et stort fortrinn her også, om det altså betyr noe.

Om jeg ble ammet av mor, er tredje punkt. Det tror jeg da. Jeg har vel aldri spurt om det, men går ut fra det. Her tillater jeg meg å sette ett poeng. To til sammen så langt, altså, jfr. forrige punkt.

Punkt fire sier at man skal ha katt. Fysj! Jeg er ikke glad i katter! Og selv om de er nusselige som små, er de ikke noe å snakke med. 0 poeng her!

Jeg har ikke leflet med drugs da jeg vokste opp. Ikke i det hele tatt. Ikke etter jeg ble voksen heller. Og i følge artikkelen hjelper det ikke på å begynne etter at man har lest den, heller.

I punkt seks står det at man bør drikke regelmessig. Det er ikke nevnt alkohol med et eneste ord, men noe sier meg at det er alkohol som er ment når man spør om man drikker. Og i så fall kan jeg bekrefte det. Det er utvilsom også regelmessig.

Siste punkt kan jeg også med god samvittighet sette ett poeng på. Der står det nemlig at man skal være høy. Med mine 181 cm over havet, er jeg fortsatt over gjennomsnittet.

Til sammen fire poeng altså. Vel – det rakner ved med MENSA-tilhørighet her, da. Søren også! Denne forskningen, altså!

Nei, skulle man ha epilert leggene, heller?!

Del dette: