KVINNFOLK

Vi damer er rare. Unnskyld meg, men jeg tar med deg i samma slengen, jeg. For vi har noen fellestrekk, de fleste av oss. Og mennene kan lese og nikke bekreftende de også, tenker jeg.

Hva slags usympatiske trekk har vi felles da, damer?

Vi overtolker
Når noen har sagt eller gjort noe, setter mølla i gang. Den maler og maler og vi finner snart det ene spøkelset etter det andre som lå gjemt bak de ordene som akkurat ble sagt. Kan det tenkes at den vi snakker med sier ting uten bakenforliggende, hemmelige fortolkningsutfordringer? Er det en mann som har sagt noe, er det i hvert fall helt sikkert ikke rom for tolkning. Vær trygg på at budskapet var ment som det ble sagt!

Vi bekymrer oss (unødvendig)
De fleste av oss kvinner har et velutviklet bekymringsgen. Det er solid nedarvet gjennom kvinnene i slekta. Har det ikke gått galt til nå, skjer det sikkert noe i den aller nærmeste framtid. Spesielt hvis livet har gått noenlunde på skinner en stund. En gammel kollega av meg sa en gang at “de fleste bekymringer blir det aldri noe av”. Jeg tvilte lenge, men må med alderen innrømme at jeg har bekymret meg mye unødvendig.

Vi slanker oss
Noen er tilsynelatende så heldige at de kan spise og gjøre akkurat hva de vil gjennom livet, uten at det setter nevneverdige spor på noen av kroppens deler. For de fleste av oss, er det ikke slik. Og da har slankekurer vært en hjelp i nøden, mang en gang. Det er bare det, at det ligger i selve navnet – kur – det er ikke noe som vedvarer. Fellesnevneren er at etter en slik kur så fiser man opp igjen i vekt, og gjerne litt mer enn man har gått ned. Akk ja, sann. Og ikke nytter det å påpeke at man har sin trivselsvekt med en BMI som mest av alt ligner på en skostørrelse. Alt over 30 er livsfarlig. Vel, vi får kjøpe litt ekstra grønnsaker de siste ukene før ferien.

Vi gruer oss samtidig som vi gleder oss (litt)
Det er en aktivitet som er ganske kunstferdig. Samtidig som vi ser fram til en opplevelse fram i tid, starter gruinga i god tid. Jeg mener, det skal pakkes, det skal reises, det skal vaskes, det skal vannes, det skal hentes nok medisiner. Listen kunne vært adskillig lengre. Hvorfor kan vi ikke bare ta en ting av gangen, og blåse i resten? Pillett, penger og piller. Man kommer langt med det.

Har du noen flere felles egenskaper som vi kvinner besitter? Det er selvfølgelig mange flere, flatterende, gode egenskaper. Som ikke ble nevnt her. De får komme i et eget innlegg. Det er sunt og godt og ha store doser selvironi!

Del dette: