Miljøsvin? Not!

Det er én ting ved dette bildet som ikke er så åpenbart å se – nemlig at posene er båret hjem fra Mercadona, for hånd. Når ikke Mercadona flyttet til oss, flyttet vi til Mercadona!

Her er beviset. Når man handler klokt, kan byrden fordeles på flere hender.
Her er beviset. Når man handler klokt, kan byrden fordeles på flere hender.

Dette er bare en bitteliten del av miljøtiltakene i stiftelsen Tablero JaSol (som vi nå kaller oss, etter at firmaet er lagt ned). Vi sorterer selvfølgelig søppelet vårt. Det er en smal sak. Dernest har vi nå altså begynt å gå til butikken. Da får vi både trim og sparer miljøet for forurensning. Kunsten er å ikke handle så mye…

Som om ikke dette er nok, blir den store dieseldrevne stasjonsvognen nå erstattet av en hissigpropp på to hjul. Den kommer til å fungere svært godt i canarisk terreng! Tenk å bli kjørt til og fra jobb i denne, da! Den omtalte stasjonsvognen blir å finne i en garasje det meste av tiden.

IMG_2470

Når vi bor her nede, har vi ikke stort behov for å fly til andre land. Vi har det jo helt fantastisk her! Det er Norge som trekker et par ganger i året. Ellers ikke noe. Da er vi med på å spare flytrafikken for utslipp. Jeg tenker sånn, jeg.

Poenget er at selv om du bor på Gran Canaria, eller i Spania for den del, er det fullt mulig å være litt miljøvennlig, selv om ikke alt er så tilrettelagt som i gamlelandet. Så selv om du bare oppholder deg i Syden noen uker eller måneder i året, ta din del av ansvaret da, vel. Sortere søpla kan faktisk alle gjøre, i det minste.

Hva bidrar du med i miljøsammenheng? Kanskje du har noe kjempesmart å fortelle meg og leserne?

Les flere av spaniasols betrakninger her eller

følg meg på Facebook

Del dette: