Om å bli bannet

Egentlig hadde jeg ikke tenkt å skrive om dette, men en telefonsamtale i kveld tok kaka.

 

De som leser meg, vet at jeg bor i Spania. De fleste av dem vet også at jeg jobber i Vikingposten. Nok om det. Det er en annen avis som riktignok kommer ut hver annen uke på Costa Blanca, men som ønsker å være en nyhetsavis for folket her nede.

Denne andre avisen startet en ny nettside omtrent samtidig med “min” avis i høst. En tragisk, hjemmelaget side. Redaktøren ønsket å ha et forum. Det ble en del skriverier rundt manglende tv-signaler etc her. En del usaklige kommentarer, og en del kritiske kommentarer til redaktøren.

Hva gjør han?

Han banner folk som, som enten kommer med kritikk mot ham, eller som han antar vil komme med kritikk mot ham. Altså blir forumet dødt. Det er ikke noe å diskutere der rett og slett. Det meste av saker som ligger der er direkte klipp fra alle andre steder enn Costa Blanca.

Ikke nok med det. Folk som har kommet med kritiske kommentarer er blitt oppringt av redaktøren med direkte trusler. “Jeg vet hvor du bor, og gleder meg til å møte deg”.

I Casa JaSol er vi også bannet. Enda vi ikke har skrevet ett ord på forumet. ikke at det er så mye å feste seg ved der, men prinsippet, da mann! 

I kveld ble begeret fullt for mitt vedkommende Jeg ble oppringt av en næringsdrivende. Vedkommende spurte meg om jeg kunne vente med å publisere artikkelen jeg hadde skrevet til om to uker. Hvorfor det?

– Jo, mellom oss sagt, den “andre” avisen skriver 3 sider om meg, og vil gjerne være først.

 

Sånn dirver vi ikke hos oss. Vi vurderer sakene ut fra nyhetsgehalten og saker som ligger på vent. Vi driver ikke kjøp og sallg. 

Desperat? ja!

Del dette: