På Kåre’s bar i Pattaya

Det har vært kort mellom drapene de siste par årene. I Norge. Det blir likevel ikke slik at jeg bare lukker øynene, eller overser drap når jeg leser om dem.

Nå har det skjedd igjen. I Pattaya. Der en nordmann skal være drept av en annen nordmann. Sannsynligvis med tilknytning til Kåre’s Bar.

Det er lett å legge på et sett fordommer når man snakker om nordmenn i Thailand. Jeg er litt ekstra følsom på dette nå rett etter at jeg har lest Kakerlakkene av Jo Nesbø for andre gang. Handlingen hans kunne like gjerne vært lagt til Spania. Det bor jo mange nordmenn her også. Men det er stort sett engelskmenn som tar livet av hverandre her, etter det man leser i avisene. Nordmenn er nok ikke så forbryterske her…

Men altså på Kåre’s bar i Pattaya skal man vite ett og annet. Om dette drapet. Og sikkert mange andre drap.

De nordmennene som bosetter seg i Thailand og Spania har ofte noe de flykter fra. Enten er det helsa, livet, eller forbrytelser. De har begått i gamlelandet. Det er lettere å gjemme seg bort i Pattaya enn i Marbella. Antakelig. Jeg har aldri vært i Pattaya. Så har jeg aldri flyktet fra noe heller.

Jeg flyktet til.

Det er den store forskjellen.

Del dette: