Solveigs tilfeldige fiskegryte

Vi kjenner vel oss alle igjen i den hverdagslige gjettekonkurransen eller tvilen om hva vi skal ha til middag. Jeg synes ikke det er enkelt å være oppfinnsom og alternativ. Men akkurat en dag i forrige uke, fikk jeg en raptus på kjøkkenet. Det må dokumenteres, for det skjer ikke ofte!

– ferdig stekt! Ser godt ut, og smakte godt!

Det skulle stå fisk på menyen. Vi hadde sjøtunge-fileter. Disse har vi brukt å steke. Rett og slett. Greit, men nokså kjedelig. Da fikk jeg ideen til en fiskegryte der tilfeldighetene skulle råde.

Her er ingrediensene til to personer:

1 boks hakkede tomater
1/2 løk i passe små biter
noen skiver kålrabi, skåret i terninger
en slump frosne erter
ca 300 gram fisk. Her kan sikkert alle typer fisk brukes. Kanskje ikke laks. Men alle typer hvit fisk da.
noen skiver hvitost

salt og pepper

Tomatsausen ble lagt nederst i en ildfast form. Deretter fisk og grønnsaker strødd med salt og pepper. Noen smørklatter på toppen av dette, før jeg la et lokk med edamerost.

Det hele ble satt i ovnen på varmluft i 30 minutter på 180 grader.

– Halvspist. Klarte ikke vente med smakingen før bilde ble tatt. Derfor litt uryddig…

Sjøtungen, som ofte blir litt tørr når vi steker den, var myk og lekker. Smakene for øvrig gikk meget godt sammen. Vi fikk så mye ut av dette at det ble til en forrett dagen etter. Selv om det var meningen at det skulle være en gryterett, passet det best å bruke skje. Dessuten har vi fått en ny favoritt på middagsbordet.

I går hadde vi stekte kyllingbiter med litt fløte på sammen med en mos av blomkål og kålrabi. Nam det også! Kan det ha skjedd at vi er blitt litt mer fantasirike i matveien?

Del dette: