Toårsdagen for Spania som bosted er passert

Siden jeg ikke lenger er aktiv på VG-bloggen, bruker jeg dette stille hjørnet som øvelsessted for blogging. Blir det noe dreis på det, kan det hende jeg søker publisitet.

1. april var det to år siden vi ankom Spania. Tiden har gått fort! Vi har funnet oss godt til rette, har fått dreis på arbeidsmengden, stort sett, og trives godt med livet og hverandre. Siden vi bare hadde kjent hverandre et snautt år før vi dro, var det på en måte, sett utenfra, et risikoprosjekt. Det har gått helt fint!

Hvis jeg skal forsøke å oppsummere hva som er bra og mindre bra med Spania, slik jeg ser det, må det bli:

  • + Godt klima året rundt, selv om desember, januar og februar kan være ganske kjølig.
  • + Behovet for ytterklær er så å si borte, av ovennevnte grunner. Tenk hvor mye man sparer på å unnlate å kjøpe kåpe eller dynejakke, støvletter og ski med jevne mellomrom!
  • + Livet leves saktere her. Kjas og mas er fremmedord. Det kan selvfølgelig føre til at man må settes på tålmodighetsprøve når noe skal leveres, men vi har da tid til det.
  • + Samvær med slekt og venner blir nærere og tettere fordi vi er sammen over lengre tid enn før. Om besøkene blir sjeldnere, er de altså lengre om gangen.
  • + Selv om det ble dyrere i Spania etter innføringen av euro, er det fortsatt mye å spare på de fleste ting. Prisnivået ligger på omlag 60 prosent av det norske. Nå er inntektene også lavere, men vi greier oss fint!

 

  • – Trafikken på veiene er stor. Særlig om sommeren. Da er det godt å komme unna.
  • – Deler av den norske kolonien er utrolige! Det skravles og baksnakkes over en lav sko. Dette har ført til direkte sjikane av deler av vår virksomhet. Utrolig hva folk kan få seg til å gjøre. Vi holder på med vårt, og forsøker å la verden gå videre uten at denslags skal ødelegge vår tilværelse.
  • – Utvalget i forskjellige matvarer er ganske dårlig. Supermarkedene er naturligvis innstilt på spanske kunder. Enkelte steder får du kjøpt både brunost og fiskeboller, men det er ganske dyrt med importerte varer. Nordmenn i Norge bør glede seg over kjempeutvalget av grønnsaker. Her er det sparsomt med variasjonen.
  • – Når vi er på besøk i Norge, har vi ikke noe eget krypinn. Vi må bo i koffert hos andre. Det blir slitsomt for oss i den andre ungdom… Derfor håper vi at vi skal få muligheten til å kjøpe en liten leilighet etterhvert. Tiden vil vise…

Det er med andre ord ikke de helt store utfordringene vi har. I hverdagen. Godt med en oppsummering som bekrefter at vi valgte rett for to år siden!

Del dette: