Ut i det blå

I dag bestemte vi oss for å ta oss en biltur med kamera. Selv golf frister ikke i denne varmen…

Turen gikk i retning Murcia, på stille avveier. Vi besiktiget et helt ny golfbane i nærheten av Sucina. Den så flott ut, men ikke et menneske var å se. Boligene rundt banen skilte seg ut fra “Sim city”, som vi ofte ser av utbyggere som Polaris World. Modernistiske, minimalistiske boliger. De bygger pussig her i Spania! Beplantningen rundt huset er på plass før selve huset er ferdig.

Men vi skulle videre! Inn i selve naturen. På kartet sto det en snirklete vei gjennom berg og dal. Vi fant den. Etter noen hundre meter snudde vi. Jeg får fysisk vondt av å sitte i bil på bratte, smale veier. Og siden sjåføren er hensynsfull, snudde han bilen ved første mulighet. For å dokumentere litt, her ser dere noe av landskapet:

Bratt, ja? Huff & huff! Men her dyrkes oliven, og veiene snirklet seg på kryss og tvers i området.

 Bildet av dette pinjetreet er ikke snudd feil vei. Det klamret seg mot kanten.

Etter vi hadde snudd, fant vi en annen vei. Merket med verneverdig sykkelvei. Veien var fin, den! Og flott natur å se på alle kanter. Vi befant oss på det ekte, spanske bondelandet! Fincaene lå strødd utover med sine dyrkede marker tilknyttet. Forholdsvis ruralt område! Sedimentære bergarter var å se, og flere steder virket det som om det hadde vært vulkaner på ferde for en del år siden. Svart berg veltet utover, nesten ikke beplantet overhodet.

Har du bruk for leiebil? Klikk her og legg ut på tur i spansk natur, eller hvor som helst.

Plutselig åpenbarer det seg en restaurante. Midt på bondelandet. Vi var lunsjsultne, og tok oss inn i det totalt ekte, spanske etablissementet. Siden det er finalefotball i EM i kveld, med Spania på det ene laget, var allerede lokalbefolkningen i gang med feirende forberedelser. Man tror dette skal bli enkelt…

Vi bestilte litt tapas. Igjen fikk vi bekreftet at jo lengre utenfor turistområdene man befinner seg, desto bedre smaker maten. Aldeles nydelig var det, alt sammen! Og at stedet er populært, kan man fort observere. Når det ligger servietter og annet søl på gulvet ved disken, er det god mat!

Mye billigere var det også. €12 for 4 tapas, to pepsi og en kaffe. Rikelige porsjoner.

På vei ut av finca-land fant vi denne originale perlen av et hus. Her må det bo folk med sterke aner i araberland.

Like bortenfor måtte vi stoppe for å forevige dette vakre pinjetreet. Og et nærbilde av det jeg først trodde var oliven. Men det er det ikke. Hva det er? Mandler?

En fin tur, som vi trygt kan anbefale andre som ønsker å utforske innlandet i Spania på egenhånd. Man kjører seg aldri helt bort. Det finnes alltid en by, og der står skilter til større steder, som regel…

Del dette: