Vanlige dager – livet som leves

Jeg lever et ualminnelig uvanlig liv. Jobber noen timer på formiddagen, drar på stranden noen timer på ettermiddagen, og tar fatt igjen på jobb om kvelden, om nødvendig. For meg er dette blitt et vanlig liv. I sommer. Og jeg vil holde fast ved sommeren så lenge jeg klarer. Og så lenge solen er der.

Stranda gir luft under vinger og tanker som et klamt kontor uten air condition aldri kan konkurrere med. Jeg forsøkte å skaffe meg et utekontor i sommer. Men lyset er så lyst at skjermen blir uleselig. Derfor tenkes tanker ute og skrives ned inne.

Så hva er vanlige dager, egentlig?

En venninne kjemper med vektnedgang og rare symptomer. Hun tror på bedre tider.

Andre har utfordinger i forhold til jobb, rekruttering av nye medarbeidere, oppsigelse av medarbeidere, ivaretakelse, pleie, omsorg. Alt er vanlige dager.

Hva styrker oss i disse vanlige dagene?

Styrkemedisinen er like forskjellig som utfordringene.

Det er valg i Norge. Knivene skjerpes. Uten dødelig hensikt. Hensikten er å fallby initiativ som alle vet ikke kan innfris i demokratiets ånd.

Hverdager – vanlige dager, består av kompromisser. Ikke massemord som 22. juli eller VM i friidrett som ble en skuffelse for de med norske flagg.

Livet – det består av hverdagene – disse dagene som kommer og går, mens vi holder på med noe annet. Vanlige dager er viktige. For det er der steinene legges.

Del dette: