Den nye opplysningstiden

Når jeg leser nettaviser, som jeg gjør flere ganger daglig, får jeg av og til zeroen, teen eller vinen i vrangstrupen av disse utrolige overskriftene:

” Slik unngår du kviser”

” Slik får du riktig avføring”

” Slik blir du pen, lykkelig, karrieremenneske, ung, gammel, død…

You name it!

Jeg undrer meg over hvordan vi klarte oss den gangen jeg var ung… (Jeg vet, nå høres jeg gammel ut).

Vi måtte finne ut av ting på egen hånd da. Være vår egen lykkes smed. Det sto ingen tabloid artikkel da vi trengte det som mest, om hvordan vi kunne få endene til å møtes mens bleievasken kokte på komfyren.

Er livet blitt så enkelt og flott at det bare er å grave fram hypotetiske klager i avisspaltene?

Det er lite å gå på barrikadene for i gamlelandet. Det går så det gviner overalt. Det ropes om elendig eldreomsorg, dårlige lærere og høye lønninger hos flygeledere. Men sånn har det da alltid vært. I det store og hele er det helt ålreit.

Følger du alle disse rådene, ender du muligens opp med ni liv…

Derfor konstruerer man kriser. Appellerer til din presumptive dårlige samvittighet for kleshaugen som ligger usammenlagt, oppvasken som står, fordi ingen gadd å rydde den inn i maskinen, sengene som ikke er oppredd, eller andre totalt uvesentlige ting, som at du kanskje burde unne deg en ny mascara.

Slapp av, du kan trygt leve ditt liv uten innblanding fra tabloide agurker!

Del dette: