Followers, likes og poeng

Etter halvannen ukes besøk av tenåringsbarnebarn har kompetansen rundt sosiale medier økt noen hakk igjen. Den går i rykk og napp etter hver gang vi har vært sammen.

Jeg forholder meg mindre til sosiale medier enn tidligere. Samtidig som jeg har skiftet fokus fra Facebook til andre medier.

Snapchat er for meg stedet der jeg tuller og vaser med familien – La Familia, som utgjør barnebarn-familien + noen andre. Gruppa er sogar forkortet til å hete “LaFa”. Hvor hipt er ikke det?

Instagram er blitt mitt nye smultronställe når det gjelder bilder og korte budskap. Med masse hæsjtægs. Jeg startet denne sekvensen med over 270 følgere. Nå er jeg nede i rundt 260. Det går gærne veien, akkurat som med hele meg… Jeg heter @solveigkalb der.

Bloggen min hadde som regel mellom 500 og 1500 lesere per innlegg. Så slettet jeg Facebook-siden der jeg postet alle blogginnleggene. Nå er leserskaren der også gått betraktelig ned. Bryr jeg meg? Næsj! Den “stemmen” jeg har er ubetydelig sånn sett. Selv om jeg tror på at all forandring starter med en selv. Så sånn sett er jeg like viktig selv om jeg har 50 lesere. Nå driver jeg verken oppdragelse eller bevisst påvirkning, og jeg bestemmer helt selv hva jeg vil skrive om. Så får jeg heller leve med at jeg ikke har bryn “on fleek” eller langt og glinsende hår. Håret mitt er til og med for kort til å feste exstensions i. Så der har jeg mitt soleklare i-landsproblem.

Twitter er jeg ikke flink til å følge opp. For en god del år siden brukte jeg mye tid på dette stedet. For å bli en del av det gode selskap betyr at man må tilbringe mange timer der, og kaste seg uti. Men moro var det å diskutere dagsaktuelle saker med alle disse journalistene fra hovedstadsavisene og andre. Klientellet her er helt annerledes enn andre steder. I hvert fall tonen.

Norsk Tipping har sin egen app som jeg bruker nesten hver lørdag. Det er blitt til et sosialt medium det også, da jeg nesten hver gang får melding fra dem litt etter trekning. Ikke med så store premier som innsatsen tilsier, men de følger med! 😂

Hvilket sosialt medium liker du best, og hvorfor?

Photo by Sara Kurfeß on Unsplash

Del dette: