Fra bakvendtland

Jeg tror svært få av dere har hørt podkasten der vi forteller om revolusjonerende planer for framtiden. Jeg vet ikke hvorfor podkaster er så kjedelige å høre på? Eller er det sånn at dere ikke forstår hvordan dere skal få hørt den? Dette vil jeg gjerne ha svar på.

Det hadde vært fint å få høre noe om. Vi vil da ikke pepre dere med slike i tide og utide hvis dere ikke synes det er noe.

Er videoer bedre? Der man snakker og viser levende bilder? Fortell, fortell!

Saken er i hvert fall at vi flytter fra Spania. Neste år en gang. Jeg er lei turistlandet, turistene, varmen og det at jeg ikke jobber lenger. For meg var det greiest å bo i Spania mens jeg jobbet. Da føltes det meningsfullt. Nå er jeg ikke der lenger. Dessuten plages jeg stort med varmen om sommeren. Og all trafikken som hører med turistene.

Vi vil tilbringe resten av livet, kanskje, et sted der det er mer vær. Vi har sett oss ut Danmark. Nordlig og vennlig med et språk vi uten problemer kan kommunisere på, med et helsevesen som matcher det gode vi har opplevd her, og kanskje med noen flere moderne behandlingsmetoder til og med. Hvem vet? Innen diabetes, som er mitt hovedfelt, er det ikke mye moderne tankegang her i Spania i hvert fall. Ikke hos de legene jeg har gått til. Jeg har hørt om noen som har gode forbindelser og avtaler med sine leger, og jeg har jo nå blitt veldig fornøyd med at min nye fastlege snakker perfekt engelsk. Dessverre har hun andre ting som gjør at jeg må “fly” dit oftere enn jeg hadde behøvd, hvis hun hadde hatt tankene med seg da jeg først var der. Disse ungdomma, altså!

Forhåpentligvis vil vi også kunne kommunisere bedre med våre naboer i Danmark. Delta i foreningsliv, folkeuniversitetsstudier og lesesirkler. Tenker jeg, for min egen del. Jeg kommer aldri opp på det spanske nivået som kreves for universitetsstudier her, om det er aldri så folkelig. Og ellers sykle rundt. Sørensen vil nok helst finne golfvenner å spille litt mer med enn en gang i uken sånn han gjør nå.

Vi har snart bodd i Spania i 13 år snart, og trodde vi skulle bo her mye lengre. Men sjarmen har for oss blitt borte. Vi har ingen naturlig tilhørighet, og det vi putler med kan vi gjøre hvor som helst fra.

Det har vært gode år i Spania, men vi er vel enige om at vi har erfart ting vi aldri trodde vi skulle oppleve. I mitt 50 årige liv i Norge før jeg flyttet til Spania hadde jeg ikke sett og erfart på langt nær det jeg i løpet av disse 13 årene har sett og opplevd i arbeidslivet. Det har ingen hensikt å nevne navn, og jeg er ikke sikker på at de jeg tenker på skjønner hva jeg snakker om en gang.

Sånn demografisk er det litt interessant at noen flytter FRA Spania og nordover igjen. Jeg tror en del gjør det når de blir riktig gamle, og da til Norge. Vi har ikke pensjon stor nok til det før vi blir 67. Derfor Danmark. Og Danmark er jo deilig for nordmenn, ikke sant?

Enn så lenge skal det ordnes mye, og vi har ikke sagt noe om avreisetidspunkt. Vi håper på våren 2019, men det kan fort bli utsatt et år, hvis ikke ting faller på plass. Vi har ingen hast. Den som lengter, lengter. Kanskje blir det noe helt annet også? Ingen vet hvor haren hopper…

Funfact. Etter vi har bestemt oss for Danmark har jeg bare sett danske ting. Ett eksempel er bildet over her. Det er en kjede som heter TIGER, eller TGR, som min yngste datterdatter belærte meg i sommer. Den er da min santen dansk! Og de har masse morsomt der. Jeg er allerede ferdig med julegavehandelen. Den på Condomina Nueva i Murcia er dobbelt så stor som den på Zenia Boulevard, bare til opplysning. Så fikk de den reklamen, helt gratis.

Du som bor fast i Spania, tenker du på å flytte noen gang? Hadde vært spennende å høre.

Del dette: