Gjør hotellopplevelsen enda bedre

For de fleste av oss er det å bo på hotell en luksus som vi både ser fram til, og nyter mens vi er der. I hvert fall om vi har brukt tid på å velge oss riktig hotell.

– Fantastisk seng! Bred og myk. Og store hotellputer. Det kan man like!

Vi har brukt booking.com som søkemotor i alle år, men har etter hvert lært oss at hvis man virkelig skal komme i posisjon for å oppnå flere fordeler, er direkte booking til hotellet det beste. Dette forutsetter at man kjenner hotellet fra før, selvfølgelig. Derfor er booking.com en god start for å komme i denne posisjonen. Bruk skjemaet i kolonnen ved siden av her, så kan du søke på hoteller hvor som helst i verden.

Tilbake til den opplevelsen du kan få om du forhandler direkte med hotellet. Du kan spørre om gratis oppgradering. Dette får du enklest om du reiser litt utenom sesong, for det er kun om hotellet har ledig kapasitet som ingen betaler for, at du kan oppnå dette. Du kan også spørre om det om du har booket gjennom booking.com eller andre.

Vi var nettopp i Lisboa. Der hadde vi booket oss inn på Corinthia Hotel, bare fordi vi hadde bodd der noen år tidligere. Vi simpelthen elsket det hotellet. Forrige gang bodde vi på juniorsuite, som vi betalte full pris for. Det var praktisk med så god plass siden vi skulle jobbe mens vi var der. Denne gangen bestilte vi et “vanlig” superior rom, da hotellet hadde gått fra fire til fem stjerner siden sist. Det hadde også innvirkning på prisene.

Noen dager på forhånd fikk vi mail med tilbud oppgradering som vi skulle betale for. Har man frekkhetens nådegave, prøver man seg på litt mer… Vi sa derfor at vi ønsket en gratis oppgradering, om det var mulig. Det skulle vi få dersom det var ledig. Ta tammm! Wow! Vi gledet oss, men visste også at vi ville få et helt fint nok rom om de ikke hadde ledige finere rom.

– Man har alltids bruk for et skrivebord med strømtilgang. Om ikke annet sender man vel et postkort når man er på tur?

Joda, gett! Vi ble styrt rett inn i VIP-avdelingen med beskjed om at vi skulle få executive behandling med dertil hørende rom. Først var det meningen vi skulle tildeles en juniorsuite, men det hadde de dessverre ikke. Dermed ble det en executive suite, med stue og kontor i samme rom, samt eget toalett, soverom og velustyrt bad. Dessuten tilgang til VIP-loungen med kaffe, te og vin og tapas hele dagen. Aviser og utsikt hørte også med. Vi fikk også spise frokost der oppe. Blant de soignerte. Stille og fredfullt, vi vet at i det gedigne frokostrommet i første etasje er det mye trafikk og bråk. Her kunne vi dessuten velge oss egg benedict og andre eggevarianter. Dette oppdaget vi litt sent, men undertegnede fikk nyte en crepe med lønnesirup en morgen, i hvert fall.

Siden vi også ble pekt ut som “dagens gjest”, fikk vi gratis tilgang til SPA. Ingen behandlinger, men forskjellige vann-greier. Det  benyttet vi ikke, det ble det ikke tid til, rett og slett.

– Lekkert innredet på alle vis!

Moralen er: ikke gi deg, eller ta til takke med noe dårligere enn du kan få. Men du får neppe førsteklasses service på denne måten om det er første besøk. Vi hadde tross alt ligget der en uke for seks år siden… Jeg ble imponert! Og det er klart at vi skal bo der igjen om vi skal til Lisboa! Ingen tvil. Diskret og overdreven service kan man lett venne seg til! Og joda; prøv deg første gang også! Du kan ikke få noe annet enn nei!

Del dette: