Halvveis og vel så det

Da vi dro til Gran Canaria i midten av januar var det i den hensikt å tilbringe seks måneder her. Jeg hadde et vikariat ut skoleåret å forholde meg til.

Det er en fantastisk øy! Her på vestsiden - bratt og utilgjengelig, i motsetning til i sør.
Det er en fantastisk øy! Her på vestsiden – bratt og utilgjengelig, i motsetning til i sør.

Vi skjønte ganske raskt at dette var et sted vi godt kunne tenke oss å tilbringe mer tid. I skrivende stund er det for lengst klart at jeg har fått jobb også neste skoleår. Jan finner seg i det, trives, og er fornøyd med at vi har dette bostedet han også. Han er dessuten nå formelt tidligpensjonist, og har mottatt første forsendelse fra NAV. Herlig! Men han vil jobbe, da! Det skal bli!

Trivsel på høyt plan
Trivsel på høyt plan

Fra 1. juli flytter vi til Los Caideros. Det er i gangavstand fra skolen. Selv om jeg frykter kakerlakker, tror jeg det skal gå fint… Om det kommer noen, bestiller jeg full rensing av hele området prompte!!!

Skolearbeidet har bare blitt bedre og bedre. Ikke hver eneste time overgår den forrige, men stort sett er jeg fornøyd. Jeg klarer ikke helt å vende meg til at elevene ikke bestandig er like entusiastiske som meg, men det er kun unntaksvis at gjesp og uro er forstyrrende elementer for mine multimediashow…. En og annen time er de kanskje mer entusiastiske enn meg også?

Jeg lider litt under min totalt manglende tekniske innsikt. Jeg liker best tekniske innretninger når det kun er plug & play. Heldigvis finnes det elever som kan dette mye bedre enn meg!

Vårt opphold på Gran Canaria har medført mange positive følger. Den mest åpenbare er fysisk form. Jeg er i bedre form enn på mange år. Det toppet seg for vel en uke siden da vi spilte 9 hull golf og jeg BAR bagen. På forhånd var det tatt ut noen køller, men likevel, dah!

Man går i temmelig bratte bakker!
Man går i temmelig bratte bakker!

Vi tilbrakte en snau uke i København i slutten av mars, formedelst min plutselige høyt fremskredne alder. Det var en fantastisk uke! Selv om det var kjempekaldt, og hotellet var under pari. Festen fredag kveld med både venner og familie var et absolutt høydepunkt sammen med konserten med The Real Group onsdag kveld.

Nå går det mot innspurt på skoleåret. Det er alvorlig at elevene mine kan komme opp i noen av de fagene jeg har undervist i. De siste ukene skal brukes til god repetisjon. Så blir det også tid til litt kos på slutten. Sørensen har vært med både faglig og sosialt. Det er hyggelig både for meg og  klassen!

Jan skal være vikar på hjelpefronten, og kjøre ut matvarer til trengende en gang i uka i mai måned. Det er mange som setter pris på en ekstra håndsrekning her også.

Lærergjerningen er fascinerende og meningsfull. Jeg gleder meg til fortsettelsen! Teamet JaSol skal også trives og gledes i disse prima omgivelsene. Fra 1. juli i Casita JaSol. (Casita = et lite hus) Casa JaSol består og leies fortsatt ut til hyggelig folk fra Hønefoss og omegn.

 

Del dette: