Kapselgarderobe, sa du?

Hei!

Hører du på Pensjonistpodden? Det er rett og slett den eneste podkasten som er laget av pensjonister for pensjonister. Eller for deg som er godt voksen i hvert fall. Klikker du på lenken kommer du til Gullalder, der du kan spille av podkastene.

Podkast har tatt fullstendig av det siste halve året, men vi i Pensjonistpodden har holdt på i flere år allerede. Det blir som et radioprogram du kan lytte til når som helst du ønsker.

Tilbake til KAPSELGARDEROBE

Det var tema i forrige podkast. Denne uka røper vi hvordan det gikk. Jeg kan gi deg noen smakebiter her også.

Å ha en kapselgarderobe går ut på å ha 33 klær og sko tilgjengelige i tre måneder. Resten pakker du bort. Etter tre måneder kan du “shoppe” i gamle klær. Etter hvert kanskje du finner ut at du rett og slett ikke finner enkelte gamle skatter særlig attraktive lenger. Er de fine og nesten nye kan du selge dem på finn.no eller en facebook-gruppe. Eller du kan gi dem bort til Fretex der andre får bruk for dem. (Jeg tror allerede at jeg ved utgangen av august kommer til å plukke ut noen klær som jeg innser at jeg aldri kommer til å bruke. De kommer ikke til å passe mer…)

– Kommoden med ting og tang av klær for alle årstider ble slunken etter at dette havet ble fjernet

– Her er Sørensens kommodeoverskudd. Stakkar…

Det var overraskende lett å pakke vekk klær. For min del stoppet det med klær. Skoene står så lite tilgjengelig at de var ikke nødvendig å pakke bort. Det samme sa Sørensen om sine skjorter. Han lot de tiloverskomne henge, men lovet på tro og ære at han ikke skulle bruke dem.

– Finkjoler, skjorter og topper i skjønn forening med en bunke ytterklær. Du verden! Alt man har!

– Disse skjortene ble altså hengt inn i skapet igjen, med lovnad om ikke å brukes.

Sørensens opprydding foregikk på samme måte, men jeg må beskjemmet innrømme at han hadde langt mindre å bekymre seg over enn meg. Noe som synes godt dokumentert litt lengre opp.

Kapselgarderobe kan du lese mer om her. Det er et godt miljøtiltak for oss som har i overflod av klær. Jeg lurer kanskje på om jeg har pakket bort langsbukser som kan være lure å ha i en norsk sommer. Vi får se.

Hovedbildet: Photo by Lauren Fleischmann on Unsplash

Del dette: