Litt av en uke!

Man har lagt bak seg både vinterferie og en hel arbeidsuke, og stusser over hva livet har å by på innimellom.

Så langt, men ikke lenger. Oh Freedom!
Så langt, men ikke lenger. Oh Freedom!

Først og fremst har vi her i heimen gledet oss stort over skikongen Petter Northug Jr. Makan til skiløper finnes ikke. Og selvfølgelig alle de øvrige deltakerne i VM som har gitt oss uforglemmelige øyeblikk. Ikke bare norskere. Og så skaffet vi oss ordentlig tv før alt dette begynte.

Vaskehjelpen vi engasjerte etter sterke anbefalinger fra fastboende her i blokka møtte aldri opp igjen etter første økt. Makan! Det har vært så mange underlige episoder knyttet til et ullent nettverk her i denne grumsete leiren av fastboende nordmenn, at vi har fått både bakoversveis og hakeslipp denne uka. Vi går tilbake til start trekker oss stille og rolig fra befolkning og nettsamfunn som ellers kunne ha vært positive.

Dermed skal vi kose oss videre med hyggelig samkvem med hverandre, og nyte jobb og fritid helt uten bekymringer for bakholdsangrep av noe slag. Man leter dessuten i andre segmenter etter folk å omgås.

Hoyos de Bandama
Hoyos de Bandama

Vi går mye turer, og tar noen bilturer. Vi hadde en fin tur i vinterferien til et spesielt sted helt nord på øya, til et stort vulkanlandskap, der det blant annet dyrkes vin. Når vi ser Gran Canaria på værkartet, er det Las Palmas sin værstasjon som gjelder. Der er det alltid mye kaldere og mer regn enn her sør på øya. Vi har hatt omtrent to timer regn siden vi kom for halvannen måned siden. I hovedstaden regner det litt nesten hver dag. Og nå er temperaturene rundt 25 grader på dagen. 16 – 17 grader om natta.

Dessuten er det praktfullt å gå langs havet! Det glitrer hele tiden, og selv om det er mye folk, er det fint å gå der.

På en klar dag er himmelen så blå, så blå
På en klar dag er himmelen så blå, så blå
Denne geita sto og ventet på oss da vi var på veg opp over barrancaen en ettermiddag.
Denne geita sto og ventet på oss da vi var på veg opp over barrancaen en ettermiddag.

Av og til går vi til fjells også. Litt sent på ettermiddagen er det fin-fine forhold, og lite folk. Når vinterturistene reiser hjem rundt påsketider blir det god plass overalt, sies det.

I går tok vi turen til Vecindario på Atlantico kjøpesenter. Gedigent! Morsomt å handle litt innimellom… Vi bestilte oss forresten solbriller med progressive glass her om dagen. De som mørkner ute i sola gir ikke god nok beskyttelse. Trykket på øyet var for øvrig fint i år også.

På veien hjem var det veldig saktegående kø, og vi trodde at det måtte ha skjedd en gedigen ulykke lengre framme. Tre filer i en retning burde holde unna trafikken. Men det viste seg å være kø inn til Maspalomas. Der feires det karneval denne helgen. De kan nok ikke hoderegning der i kommunen. Karnevalet skal jo avsluttes før fasten. Og fasten starter 40 dager før 1. påskedag. Det er ikke mer enn 36 dager, så litt juks ble det. Men godt at det tross alt ikke var noen trafikkulykke. Bare den ulykken at tusenvis brukte bil for å komme seg til Maspalomas. Logistikken er ikke helt på plass.

Nå gleder vi oss til ny uke med normale utforderinger. Vi ser store plakater om Trønderfestival her i Puerto Rico denne uka. Den skal få gå upåaktet hen for vårt vedkommende.

Hadde du dratt på trønderfestival om du hadde vært på Gran Canaria?

 

Del dette: