Netthandel – noe for deg?

Undersøkelser i Norge (og sikkert resten av den vestlige verden) viser at vi handler stadig mer på nett. Butikkdøden kan bli en realitet, og da snakker vi ikke om kjøpmannen på hjørnet med dagligvarer. Han har hoppet over til kiosk-størrelse, og klarer seg bedre enn før.

– Faksimile fra nettsiden til cellbes.no

Jeg synes det er kjempe-lettvint å handle på nett. Utfordringen er at det er ikke alle som sender til Spania. Da er det greit å ha en datter i Norge som henter pakker og oppbevarer de diverse godsakene til vi møtes neste gang. Klær er faktisk noe av det beste å handle på nett, synes jeg. For ikke lenge siden kjøpte jeg noen strømpebukser som ikke sklir ned. I henhold til reklamen. Og etter å ha testet dem, stemte det. Wow! Jeg er glad jeg kjøpte tre, selv om de kostet en liten formue. Nå har jeg strømpebukser resten av livet, tror jeg. For de var jo så sterke også!

At jeg er en skikkelig god venn av Apple-familien, skal jeg ikke legge skjul på. Det aller meste er kjøpt over nett, direkte fra det spanske hovedkontoret. Det blir levert rett på døren etter avtale. Altså slipper man å sitte og vente en hel dag på at budbilen skal komme.

Alt som kan lastes ned på mac er også fint å handle. Jeg er blitt en storforbruker av Storytel, som gir meg et godt utvalg av lydbøker. Den daglige trimturen blir så mye lettere å gjennomføre med en god bok på øret.

De gode erfaringene jeg har her i Spania kunne ikke oppleves den perioden vi bodde på Gran Canaria. For det første var det langt færre som leverte dit, og om de leverte, sørget lokale transportbyråer og/eller postverket for skyhøye gebyrer. Varene ble dermed nesten dobbelt så dyre. En pussig form for proteksjonisme. For øyene der ute ved Afrikas kyst kan ikke skilte med de beste utvalg i nesten noe som helst.

Men fiber hadde de! Det er mer enn vi har fått her i relativt urbane strøk på fastlandet. Her må vi klare oss med 8 Mb ned og 0,5 Mb opp, per sekund. Når tv-en også bruker av dette, må det rasjoneres, selv i en så liten husstand som hos oss.

Hva handler du på nett? Er stadig ute etter nye tips. Legg gjerne linker til gode handelssteder i kommentarfeltet.

Del dette: