Om å være lokalavis på Costa Blanca

Ofte i livet gjelder det å være til stede når det skjer. Det var Vikingposten i helgen. Uværet og brannen i La Nucía og Alfaz del Pi ble en skremmende opplevelse for de som bodde i området. Nyhetsformidling handler om å rapportere om hva som skjer på åstedet for å gi informasjon til omverdenen.

“Lille” Vikingposten var først av alle til å legge ut nyheter om hva som skjedde. Vikingpostens nettavis Spaniaavisen, rapporterte til hele Norge via de største TV-kanalene. Sånt er ikke hverdagskost for oss. Det gir et løft i arbeidet med å bringe små og store nyheter ut til folk, enten det dreier seg om papirutgave eller via web.

Vanligvis er det spanske forordninger, tolkninger av regler, og nybygg som opptar nordmenn som bor i Spania. Gjennom Spaniaavisen har de fått en ny kanal for å holde seg oppdatert om hva som skjer i hele Spania. De færreste nordmenn, enten de bor i Spania eller Norge, behersker spansk nok til å lese spanske aviser eller forstå nyhetssendinger på spansk. Spaniaavisen er derfor en verdifull kanal.

Og at Vikingposten er populær, dokumenteres best ved at folk står i kø ved de største distribusjonsstedene hver torsdag ettermiddag. Opplaget er nå 8.000. Den distribueres fra Altea i nord, til La Manga i sør. I tillegg laster 1500 ned papirutgaven via Spaniaavisen hver uke.

Annonsørene melder om at Vikingposten er den publikasjonen i Spania som gir best uttelling for annonsekronene. Vi betjener en befolkning på størrelse med en litt over middels kommune i Norge. Det er klart at de vil ha med seg det som skjer! Det er ingen andre skandinaviske publikasjoner som kommer ut hver uke. Månedsmagasinene har den fordelen at de kan gå i dybden på temaer. Interessante temaer. Vikingposten tar seg av nyhetene. Og gir små portretter av næringsdrivende og andre skandinaver som gjør en forskjell på Costa Blanca.

Som mangfoldig medarbeider er jeg stolt av å jobbe i Vikingposten!

Del dette: