Pompøse politikere

La et friskt bokstavrim starte denne meningsytringen en fredag ettermiddag i mars.

Foruten skiskyter-VM i Holmenkollen og den nye Ski Tour Canada, fylles mediene i disse dager opp av politikere som ytrer seg på en måte verden knapt har sett før.

Og fellestrekkene er faktisk, ved nærmere ettertanke, at de framstår mer pompøse enn på lenge.

Raymond Johansen er fra i dag å betrakte som leder av Oslo Byregjering. Det høres svært stormannsgalskapsaktig ut. Skal en byrådsleder måtte smykke seg med titler som virker helt upassende på en menig nordmann for å bli hørt? Herr Johansen hudflettes i alle medier for denne beslutningen. Det få har vært klar over at det allerede i 1986 ble innført byregjering i Oslo, med parlamentarisme lik nasjonalforsamlingen i landet. Det var etter forslag fra Oslo Høyre tilbake i 1984. Aha! Så det er flere politikere, med andre politiske farger, som også har vist seg å være pompøse! Men for tiden er det jo slik at alt enhver AP-politiker foretar seg blir slaktet i mediene. Uavhengig om folket mener det eller ikke. Det er jo alltid de som er mot noe som roper høyest… Og akkurat nå ropes det grådig høyt om Jonas og Raymond og vi kan ta med Hadja i samme slengen. Stakkars Jens får hvile litt mellom slagene. Akkurat hvorfor de ulike har gjort seg fortjent til slik hets er jeg ikke helt sikker på. Den, hetsen altså, er i nær slekt med det som framkommer for øvrig i kommentarfeltene i nettavisene for tiden.

Den andre jeg vil trekke fram, driver renkespill på høyt nivå selv, og er gjenstand for både nesegrus beundring fra noen og hoderystende oppgitthet fra andre. Det er selvfølgelig Donald Trump jeg tenker på. USAs neste president. Kanskje. Kan det gå bra? Hva er det som skjer der borte? Selve partiet han hevder å representere, Republikanerne, rystes i grunnvollene, eller establishmentet, som det heter. Det er jo ikke sånn ekte konservative amerikanere verken oppfører seg, eller mener. De har aldri ment å kaste ut alle muslimer, eller reise en mur mot Mexico. De har da hatt en større anstendighet enn som så? Kanskje noen i smug har sympatisert med Ku Klux Klan, men aldri offentlig. Det er vist også Donald redd for. Han vil ikke nevnes i samme åndedrag som denne spøkelsesorganisasjonen.

Hele verden er i opprør mot det etablerte. Det kan få drastiske følger for verden. Jeg er bekymret! Kompetanse består av både kunnskaper og ferdigheter. Det er viktig å huske!

Del dette: