Rett mann på rett plass

I det pandemien slo seg ned i Norge, fikk vi stifte bekjentskap med et menneske, som for de fleste av oss var ukjent; fung.ass. Espen Rostrup Nakstad i Helsedirektoratet.

46-åringen, som både er lege og jurist, har på en forståelig og solid faglig måte holdt oss oppdatert, og gitt oss stor tiltro til helsemyndighetene gjennom pandemien.

Nakstad er spesialist, med doktorgrad i indremedisin og lungesykdommer.

Det siste året har han altså vært byråkrat, og søker videre engasjement i ytterligere tre år. Kanskje aspirerer han til helsedirektørstillingen, som sannsynligvis blir ledig året etter han er ferdig. Guldvåg er 63 år i dag og går vel av senest ved fylte 67.

Det er betenkelig å ta en med så sterk faglig tyngde inn i Helsedirektoratet. Kanskje. Eller kanskje ikke? Jeg er overbegeistret over Nakstads rolle det siste året. Alle disse vanskelige ordene og begrepene vi ikke hadde peiling på tidligere har han gjort alminnelige, slik at vi alle forstår. Og det er vesentlig i den situasjonen vi har vært i.

Det er opplagt at han får jobben. Og siden han søker, har han fortsatt lyst på å være byråkrat. Og vil fortsette å skinne på folkeopplysningshimmelen i flere år.

Lykke til! Vi stoler på deg, Espen Rostrup Nakstad!

Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Del dette: