Telenor er et funn i forhold til storebror Telefonica

For andre gang på et halvt år mistet vi telefonlinje og internett i går morges. Ganske katastrofalt for en journalist som skal forholde seg til deadlines og redaksjoner i Norge og ellers.

Første gang det skjedde var i januar. Beløpet vi skulle betale var ikke trukket fra kontoen vår. Det vil si at telegiganten ikke hadde tatt seg bryet med å sørge for at vårt “nye” kontonummer ble med inn i 2011. Selv om det hadde vært der halve 2010 også.

I Spania er det nemlig slik at man må inngå avtale om direkte trekk på telefon, strøm, vann, forsikringer og slikt. Ikke noe galt i det, så lenge de får med seg endringer i kontonummer hvis det skulle skje.

I går skjedde det altså igjen. Jeg strenet ned i banken for å høre hvorfor fakturaene ikke var trukket. Den tyggegummityggende damen som fant det nødvendig endelig å ekspedere meg når det ikke var noen annen råd, trakk på skuldrene og visste ingen ting. Hun gikk til nød med på å sjekke gjennom kontoen for å se når det var trukket sist. Det var i mars.

Jeg hadde med meg fakturaene og det dreide seg om nesten 200 €. Jeg kunne godt betale i banken der, men det var lurt å ringe Telefonica først, mente hun. Om hun kunne gjøre det? Næsj, hun måtte ta seg av kundene…

For å gjøre en lang historie kort. Telefonica kunne bekrefte at alt var betalt. Det manglet bare et lite beløp på 8,51 €. For hva?? Nei, det visste de ikke.

På postkontoret kan man betale slikt. Det går da en automatisk melding til Telefonica. I løpet av en time eller to er alt oppe og går igjen.

Fremdeles er det nesten 200 € vi ikke har betalt Telefonica. Er det du som har betalt dem???

Og dere i gamlelandet klager over at Telenor har problemer? Hoho!!

Del dette: