Å blogge en blogg

Min blogghistorie har lengre varighet enn de fleste. Jeg startet allerede i 2006. Den gangen hadde VG en portal.  Vi var en god gjeng voksne folk som sprudlet skriftlig.

Senere fortsatte jeg i eget landskap, på WordPress. Hele tiden har bloggen hatt navnet “Betraktninger”.  Jeg har aldri hatt sponsorer eller betalte oppdrag for annonsører. Noen kroner har jeg tjent på google-annonser, men det er verken til å dø eller leve av.

Det er morsomt å følge med på bloggene til folk. Vi har disse toppbloggerne som har besøk av over 20 – 30.000 mennesker hver dag. De er unge og freshe. De når et ungt publikum, som sannsynligvis lar seg påvirke i altfor stor grad av disse perfekte, dog så like, bloggerne med sponsede vipper og bryn. De kan nesten ikke skrive mange av dem. Og innholdet er så som så. Likevel får de altså så mange lesere at annonsører finner det vel verdt å bruke mange penger på dem. De tjener uhorvelig mye, de beste av de beste. Jeg vil ikke skjære alle over en kam, da noen er virkelig gode.

Så har du en kategori som er wannabe’s. De har bare noen hundre lesere om dagen, men ter seg på akkurat samme vis som toppbloggerne. Innholdet strekker seg fra “Bilder som ikke kommer på bloggen” til “Q&A” til “Planer for uken” etc. Jeg vet ikke hvorfor disse ikke er så populære. De skriver om akkurat det samme!

En siste gruppe, i denne omgang, er de godt voksne. Det kan være både kvinner og menn. Flest kvinner, dog. De har varierende kvalitet de også, men appellerer til helt andre enn ungpikene. Morsomme, hverdagslige, funderende, kloke og engasjerende. Jeg anbefaler to som jeg har funnet i det siste: Karidansen og Frodith. Jeg tror de kjenner hverandre også. Kanskje har de møtt hverandre gjennom blogglandia. Jeg har også fått venner gjennom bloggingen. Underlige greier.

Hvorfor blogger vi?

Det finnes sikkert varierte svar på det spørsmålet. Før var jeg opptatt av å ha mange lesere. Jeg tror mitt toppinnlegg hadde 10.000 lesere. Det er jo lite sammenlignet med de som skriver om ukens handel og slikt. Jeg ønsker å bruke stemmen min til å uttrykke meninger og betraktninger om samfunnet og alt iboende. Det som faller meg inn. Selvfølgelig hadde det vært gruelig morsomt å få kommentarer og dermed fått en diskusjon i kommentarfeltet, men det er ikke så farlig heller.

Det som virkelig er betenkelig med disse ungdomsbloggerne og andre med mange følgere: er de klar over sin påvirkerkraft? Er de bevisst på sine vaner og uvaner? Er de gode forbilder?

Bilde: Photo by Chang Duong on Unsplash

Del dette: