Ekspedisjon på egen hånd

Etter vi flyttet til Gran Canaria har jeg kjørt veldig lite bil. Dels av bekvemmelighetshensyn og dels fordi vi har en bil som er svært lite egnet for canarisk vegnett.

En tur til IKEA er en fin ekspedisjon på en fridag
En tur til IKEA er en fin ekspedisjon på en fridag

I går, på en av mine velsignede fredagsfridager, bestemte jeg meg for at nå skulle det skje! Jeg skulle ut på tur alene! Med bil og betalingskort. Sørensen var invitert på golfbanen, og så sjelden som han er det for tiden, var det ham vel unt.

Hvor drar man på ekspedisjon sånn helt på egenhånd en fredag? Til IKEA, selvfølgelig! Jeg har ikke vært på IKEA alene siden jeg traff Sørensen for snart 11 år siden. Han er ulik alle andre menn på det området. Han elsker IKEA. Særlig når det må monteres noe i etterkant. Det har antakelig noe med mestringsfølelse å gjøre. Jeg har aldri sett at han ikke har satt sammen verken det ene eller andre, mer eller mindre kompliserte byggesett, på en perfekt måte. Se her for eksempel.

Men nå skulle jeg altså dit alene. Ikke behøvde jeg inn og studere i detalj nye kontormøbler. Hadde det vært elektronikk på IKEA hadde vi måtte sette av to dager, med Sørensen antakelig. Gubb-dagis, holder ikke. Her hadde det vært snakk om en hel treningsleir over flere dager.

Jeg gikk altså rett forbi kontoravdelingen, sofaer, kjøkken og reolmylderet. Plukket riktignok med meg noen små, praktiske greier til kjøkkenet, som jeg aldri har fått gehør for før. Nå behøvde jeg jo ikke gehør! Dernest bar det ned i småplukkjelleren. Det ble masse håndklær (vi får jo tross alt besøk av en fjortis og en nesten fjortis i sommer), nytt sengetøy, noen lys og blomster. Alt dette tok det sin tid å velge ut, men ingen kom med megetsigende blikk på klokka. Handelen ble toppet med to poser køttbullar og potetchips med græddost og løk…

Jeg rakk å sette alt på plass og starte vasking av håndklær før Sørensen kom hjem. Han vil i flere dager få gleden av å finne små overraskelser i skap og skuffer rundt omkring. Om han er oppmerksom nok, da…

En flott utflukt, som frister til gjentakelse. Jeg kjørte feil bare en gang når jeg skulle ut av IKEA-området også. Altså innertier der! Og jeg var enig om at jeg hadde hatt en fin dag!

Del dette: