Endelig på tur

Det er uendelig lenge siden vi har vært på tur, for å gå/spasere og ikke minst raste. I dag var tiden inne. Ikke minst for å teste hvordan nyinnkjøpt kjølebag til bilen fungerte.

I sommer skal vi kjøre bil til Norge, samtidig som vi skal feriere oss oppover og nedover Europa. På de lengste transportetappene, som er av opptil ti timers varighet, sparer vi mye tid på å innta måltider enten i bilen, eller på en rasteplass. Selv om denne kjølebagen spesielt tilpasset Mercedes var ganske dyr, kommer vi til å spare inn den summen bare på vegen oppover ved å gjøre det på denne måten. Et godt tips. Så kan heller de pengene gå til bomstasjonene i Spania og Frankrike.

I dag gikk altså prøveturen til Embalsa Pedrera (Pedrera-reservoaret) noen mil inn fra havet og Orihuela Costa. Vannet er fantastisk turkis, og smakte ganske godt, i følge Sørensen. Jeg mener å ha hørt at det er drikkevannskilde. En liten oase i det ellers tørre landskapet rundt vannet.

Skuffende å se all søpla. Fantastisk mye! Neste gang tar vi med plastposer og samler opp. Jeg tror det er spanjolene selv som forsøpler. Det ser man også i andre sør-europeiske land. Kan det skyldes manglende kunnskap om nedbrytingstid og hva plast eller glass gjør med faunaen i området?

– Sånn var det OVERALT. Stusselig for alle parter!

I Torremendo på en benk i en park ble lunsjen inntatt. Kjølebagen fungerer perfekt! Den gjør seg nok best etter noen flere timer i bil før kaldt drikke skal inntas. Bagen går både på 12 v batteri og 220 v, så man kan ta den med på rommet om natta og ha kaldt drikke til oppstarten på neste dags etappe. Kan ikke si annet enn at dette var en kjempelur investering.

Del dette: