Grønne fingre på avveie

Hvor ble de av? De frodige tomatplantene med søte cherry-tomater. Den knuskende sprø og gode dillen, det blomstrende appelsintreet?

– i mellomtiden har det duftet liflig av nydelig appelsinblomst, men….

Søkk borte! Den siste uka med varme på over 30 grader har også tatt livet av en enslig liten potte med nellik. De begynnende aninger av grønne fingre var ikke noe annet enn begynnende aner av grønne fingre. Punktum. Det er ikke som Sørensen antyder, at de grønne fingrene har ferie….

– sprudlende krydderrekke, in spe

Nå skal sant sies; ingen av oss har vært typiske hagemennesker før. Vi har ikke sanket brunsnegler (de fantes ikke i Norge da vi bodde der…), vi har ikke gjødslet med hjerte og hjerne, eller rett og slett husket å vanne. Riktignok installerte Sørensen et helautomatisk vanningssystem, men da det ble en lekkasje på et tidspunkt, ble det plutselig uinteressert å forsyne vann over avlingen. Han skal ha for tomatstell, dog! Helt til de falt om og døde på grunn av overvanning.

Det ser så flott ut med mange, grønne, friske og frodige planter. Som vi skal ta oss av og sørge for at gir grøde. Vi var ivrige i såperioden, og en god tid etterpå. Jeg nøt godt av dillen, før den ble ihjelvannet…

– cherrytomater i hopetall og dill i go’e gang!

Nå er det kun to potter med gressløk som lever. De lever godt, og brukes jevnlig i eggerøre og omeletter. Nydelig! Dessuten får gardeniaen stadig nye skudd. Den skal sikkert blomstre igjen snart. Den står i skyggen, og skal visstnok trives der. Anyone?

– gardenia er stas. Den blomstrer innimellom. Og legg merke til de nye skuddene!…

Nå er våre dager på Gran Canaria talte. Vi avvikler våre planter, og pottene selges til en billig penge. Det jeg vet er at jeg skal ha et par-tre urter når vi kommer hjem til vårt Casa JaSol. Ikke noe mer. Det skal jeg klare. Så får vi se hva Sørensen stiller opp med når det gjelder vanningssystemer. Av mer stabil og kvalitetsmessig karakter. Han fnyser stadig av de billige vanningsanleggene de har her på øen.

 

Del dette: